АМЕРИКАНСЬКЕ ПОСОЛЬСТВО – БІБЛІОТЕЦІ ТНУ

NOVINI_9_0

21 травня до Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського завітав аташе з питань культури Посольства США в Україні Шон Охара. Приводом для візиту стала важлива для нашого університету подія: урочиста передача Науковій бібліотеці ТНУ щедрого дару американського посольства – понад 300 книжок англійською та українською мовами. Акцію було підготовано завдяки проекту Посольства США в Україні «Window on America on the Go», який має за мету підтримку переміщених університетів. Книжкова колекція, яку передали університетській бібліотеці, складається з художньої і наукової, навчальної та дитячої літератури, видань з історії, психології, права, екології, економіки і бізнесу, автобіографій і біографій видатних людей тощо.

 

У вітальному слові пан Охара висловив надію, що подарунок посольства сприятиме поглибленню взаєморозуміння і зближенню між українським та американським народами. Зі словами подяки виступив ректор ТНУ професор Володимир Казарін, зауваживши, що українська вища школа потребує, так би мовити, американського щеплення – енергією, практичністю, наполегливістю в досягненні успіху. Також він зазначив, що наш університет є у певному сенсі американським, адже ціла  низка професорів Таврійського, тікаючи від більшовицької навали у 1921 р., потрапила, зрештою, на кафедри провідних американських університетів, де здобула заслужене визнання.

 

Директор Наукової бібліотеки ТНУ Віра Соколан з вдячністю прийняла такий вагомий подарунок і пообіцяла, що  після відповідного бібліографічного опрацювання, книжки від американського посольства будуть доступні для всіх студентів і викладачів.