ТЕСТОВИЙ ДОСТУП ДО БАЗ ДАНИХ ВІД КОМПАНІЇ EBSCO

NOVINI_9_0

Тестовий доступ до баз даних від компанії EBSCO

З 12 березня по 11 травня 2019 року за підтримкою ГО «Асоціація «Інформатіо-Консорціум» для нашого університету відкрито тестовий доступ до баз даних від компанії EBSCO Publishing, до якого включені 11 основних та декілька додаткових інформаційних колекцій.

 

Доступ: в локальній мережі університету за посиланням https://search.ebscohost.com

19 березня запрошуємо усіх бажаючих в 16-30 в ауд. 420 на семінар, де фахівець ознайомить з правилами користування базою даних.

 

Academic Search Premier ™
Найбільша в світі академічна багатопрофільна база даних Academic Search Premier ™ містить анотований покажчик до більш ніж 8400 журналів, з яких понад 4 600 – з повним текстом. Більше сотні журналів, починаючи з видань 1 975 року, представлені у форматі PDF, а цитовані посилання з можливістю пошуку надані для більше 1 000 назв. Academic Search Premier™ охоплює такі області, як біологія, хімія, інженерія, фізика, психологія, релігійні та теологічні науки і т. д. Ця база даних щодня оновлюється на EBSCOhost.

 

Business Source Premier
Сама використовувана в галузі дослідна база даних, що надає повнотекстові версії майже 2 200 журналів. Business Source ® Premier надає повнотекстові дані, починаючи з видань 1965 року, і цитовані посилання з можливістю пошуку по виданням з 1998 року. Business Source Premier охоплює всі бізнес-дисципліни, включаючи маркетинг, менеджмент, управління інформаційними системами, організацію проектних робіт, бухгалтерський облік, фінансовий облік і економіку. Додаткова повнотекстова інформація, крім журналів, включає звіти з дослідження ринку, галузеві звіти, звіти країн, профілі компаній, SWOT-аналізи. Ця база даних щодня оновлюється на EBSCOhost.

 

MasterFILE Premier
Ця багатопрофільна база даних, створена спеціально для публічних бібліотек, містить повні тексти приблизно 1700 періодичних видань загальної спрямованості за період з 1975 р. по теперішній час. Охоплюючи практично всі предметні галузі загальної спрямованості, MasterFILE Premier містить також повні тексти близько 500 довідників, 84774 біографій, 107000 документів-першоджерел і колекцію зображень, що налічує 510000 фотографій, карт і прапорів. Ця база даних щодня оновлюється на EBSCOhost.

 

Newspaper Source
Містить окремі повні тексти близько 40 національних (США) і міжнародних газет. Ця база даних містить також повні тексти змісту теле- і радіоновинних передач, а також окремі повні тексти понад 370 місцевих (США) газет. Ця база даних щодня оновлюється на EBSCOhost.

 

Regional Business News
Ця база даних містить вичерпні повнотекстові матеріали регіональних публікацій з бізнесу. Regional Business News охоплює 80 наукових журналів, газет і стрічок новин з усіх столичних та периферійних регіонів на території США. Ця база даних оновлюється щоденно.

 

GreenFILE
Пропонує детальну інформацію, яка покриває всі аспекти впливу людини на навколишнє середовище. Це зібрання наукових, державних і популярних робіт включає контент про глобальне потепління, екологічне будівництво, забруднення навколишнього середовища, сталий розвиток сільського господарства, поновлювані джерела енергії, переробку відходів та багато іншого. База даних надає предметний покажчик та реферати для приблизно 38 4000 записів, а також повні тексти у відкритому доступі для більш ніж 4700 записів.

 

European Views of the Americas: 1493 to 1750
Містить об’ємний покажчик, призначена для бібліотек, вчених та індивідуальних дослідників, які цікавляться європейськими інформаційними ресурсами, пов’язаними з Америкою. База даних подає хронологічний опис робіт, виданих в Європі у 1493-1750 роках і присвячених Америці, є авторитетним джерелом біографічної інформації, популярним серед науковців всього світу. База даних включає більше 32 000 записів і пропонує доступ до обширної інформації про Америку, видану в Європі до 1750 року. Бібліотека зібрана EBSCO Publishing спільно з бібліотекою Джона Картера Brown Library.

 

ERIC
Інформаційний освітній центр ERIC, містить 1,3 млн записів і посилання на більш ніж 323000 повнотекстових документів, понад 2200 дайджестів, а також посилання на додаткову інформацію, описи та реферати з більш ніж 1000 освітніх та пов’язаних з освітою журналів.

 

Teacher Reference Center
База даних містить покажчик і короткі реферати 280 популярних журналів для викладачів і адміністраторів навчальних закладів.

 

Library, Information Science & Technology Abstracts
Ця база даних містить більше 600 періодичних видань, а також книги, науково-дослідні звіти і вчені записки. Серед тем – бібліотечна справа, категоризація, каталогізація, бібліометрія, онлайновий пошук інформації, управління інформацією та багато іншого. Матеріали цієї бази даних охоплюють період з середини 1960-х рр. до наших днів.

 

MEDLINE
MEDLINE містить авторитетну медичну інформацію з медицини, догляду за хворими, стоматології, ветеринарії, системі охорони здоров’я, доклінічних наук та багато іншого. У базі даних MEDLINE, створеній бібліотекою National Library of Medicine, для пошуку описів у більш ніж 4800 поточних біомедичних журналах застосовуються MeSH-індексування (Medical Subject Headings – Заголовки медичних тем) за допомогою дерева, деревоподібна ієрархія, пошук по підзаголовком тощо.

 

AHFS Consumer Medication Information
Це джерело перевіреної і визнаної стандартом інформації з лікарських засобів для пацієнтів, доступної англійською та іспанською мовами. Виданий Американським товариством фармацевтів системи охорони здоров’я (AHFS) ресурс включає більше тисячі монографій з інформацією про лікарські засоби, викладеною зрозумілою для споживачів мовою. Ресурс увійшов до десятки лауреатів національного конкурсу серед видань по освіті споживачів, проведеного Міністерством охорони здоров’я і соціальних служб США. Оновлюється щомісяця.

 

Health Source – Consumer Edition
Ця база даних є найбагатшою колекцією інформації про здоров’я споживачів, доступною бібліотекам по всьому світу, і містить відомості з багатьох тем охорони здоров’я, включаючи медичні науки, науки про їжу і харчування, догляд за дитиною, спортивну медицину і загальну охорону здоров’я. Health Source: Consumer Edition надає можливість пошуку по повному тексту майже 150 журналів. Оновлюється щоденно.

 

Health Source: Nursing/Academic Edition
Ця база даних містить майже 550 повнотекстових наукових журналів, що фокусують увагу на багатьох медичних дисциплінах. Health Source: Nursing / Academic Edition також включає реферати та покажчик для більш ніж 850 журналів. Оновлюється щоденно.