ГУМАНІТАРНИЙ ІНСТИТУТ: ПРО ГОТОВНІСТЬ ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

NOVINI_9_0

Олександр Олександрович Іляшко, директор гуманітарного інституту, про нововведення та останні події у житті студентів

− Якими цікавими подіями уже в цьому навчальному році Ви б хотіли поділитися?

− 5 вересня наші студенти були на екскурсії у Верховній Раді України, а 19 вересня відвідали відкриту лекцію Олександра Даніліна  з теми «Депресія: особливості діагностики та лікування в сучасному суспільстві». Зараз ми готуємося до спартакіади і плануємо вигравати! 😊 Покращили стан аудиторій, довели до ладу.

− Чи плануєте ввести якісь корективи до навчальних планів?

−  Ми спробували ввести новацію як експеримент. У 219 аудиторії прибрали парти для того, щоб поставили там стільці з пюпітрами − це аудиторія для тренінгів, які не потребують парт. Потрібно, щоб студенти сиділи один напроти одного. Ця новація була введена тому, що студенти (особливо дівчата) втрачали багато часу на переміщення парт. Якщо пюпітри ламати не будуть, то ми зробимо це в усіх аудиторіях, адже парти вже віджили своє. Все тепер залежить від самих студентів!

− Ми помітили, що у вас є постійний розклад, ви організовано підходите до планування та проведення заходів, навіть знайшли час на покращення аудиторій. Як ви цього досягли?

 Розклад у нас з’явився ще першого тижня. Усі завідувачі кафедр беруть участь у житті інституту як команда, як часовий механізм, як єдине ціле. У нас є чіткі графіки і ми їх додержуємо, бо розуміємо, що все залежить від організації роботи.

− З якими проблемами зараз зіткнувся ваш інститут?

 Проблеми – це ситуації, які не можна розв ̓язати , а якщо їх можна розв ̓язати, то це вже не проблеми. Отже, проблем у нас немає.

Карина Храмченко, Дмитро Гнетньов
Фото − Каріни Храмченко, Аліме Османової