КОНЦЕРТ КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ДО АКАДЕМІЇ МИСТЕЦТВ ІМЕНІ С. С. ПРОКОФ’ЄВА ТНУ

NOVINI_9_0

22 лютого о 16:00 у концертному залі Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського відбувся концерт класичної музики, приурочений до визначної події: напередодні Академія мистецтв імені С. С. Прокоф’єва приєдналась до університету в якості одного зі структурних підрозділів. Історію, як вдалось добитись ухвали щодо відкриття мистецького навчального закладу при нашому університеті, розповів народний артист України, лауреат державної премії, директор Академії мистецтв Микола Іванович Антонов.

 «Було багато труднощів, пов’язаних з офіційним затвердженням на новому місці, –зазначив він, – довго переконували нашу владу, що це важлива справа; ми змогли переконати наших колег з-за кордону, що наш досвід є унікальним – ми не повторюємо досвіду жодної консерваторії, у нас абсолютно нова метода. Це дуже копітка праця».

Концерт являв собою одночасно й екзамен юного і надзвичайно обдарованого скрипаля з Китаю Chen Hengy – учня всесвітньовідомого музиканта  і педагога Кристофа Блезьєна. Попри свій молодий вік, учень перевершив всі сподівання свого вчителя, і вже за рік навчання спромігся виконати програму на рівні випускного курсу консерваторії!

Vivat Academia!

Олександр Радковський