КОНКУРС МІКРОПРОЄКТІВ З ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТУДІЙ

NOVINI_9_0

Оголошено конкурс мікропроєктів з європейських студій для переміщених українських університетів від напряму імені Жана Монне програми Еразмус+.

Проєкт допоможе учасникам започаткувати чи розвинути Європейські Студії у закладах вищої освіти та ініціювати спільні, більш комплексні заходи на їхню підтримку, зокрема у рамках програми Еразмус+ (включно з напрямом ім.Жана Монне) та інших вітчизняних і міжнародних програмах.

З цією метою передбачається, що учасники підготують індивідуальні або групові (освітні чи наукові) мікропроєкти, які покликані сприяти вирішенню окремих проблем розвитку Європейських Студій в їхніх закладах чи регіонах.

Організатори не обмежують тематику чи формат мікропроєктів і вважають, що представники університетів-учасників найкраще розуміють власні потреби і можуть опрацювати та запропонувати оптимальні рішення щодо відбудови та розбудови Європейських Студій. Це може бути:

  • аналіз тенденцій розвитку (або необхідності започаткування) Європейських Студій в окремому ЗВО чи його підрозділах та опрацювання відповідних рекомендацій щодо їхнього впровадження чи зміцнення;
  • розробка чи оновлення окремих навчальних дисциплін чи освітніх програм з Європейських Студій; запровадження нових методів викладання;
  •  підходи щодо популяризації знань про ЄС серед студентства; формування стратегій щодо взаємодії з державними органами влади, місцевим самоврядуванням чи неурядовим сектором з євроінтеграційної тематики;
  • розробки заходів щодо поширення викладання євроінтеграційної тематики у школах чи професійно-технічних навчальних закладах;
  • інформування окремих суспільних груп про європейську інтеграцію, пропозиції для налагодження співпраці з українськими та іноземними партнерами для розвитку Європейських Студій тощо.

Мікропроєкти можуть бути як індивідуальними, так і груповими. В останньому випадку кількість учасників робочої групи не обмежена, проте у воркшопах та фінальній конференції можуть брати участь не більше 2 представників від одного ЗВО.


Для учасників обов’язковою буде участь у воркшопі влітку 2021 року, а також у воркшопі та конференції у 2022 (за результатами мікропроєкту) ОФФЛАЙН. Усі витрати покриваються безпосередньо програмою. 



Просимо звертатися щодо деталей на електронну пошту відділу міжнародних зв’язків intldep@tnu.edu.ua