МИ НЕ МОСКОВСЬКИЙ БРЕНД – МИ БУДУЄМО СВІЙ КИЇВСЬКИЙ ГАРВАРД!

NOVINI_9_0

Напередодні ювілею Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського цікаво було почути думки в.о. ректора В. П. Казаріна про розвиток вишу

 

− Володимире Павловичу, як Ви оцінюєте діяльність університету упродовж двох років перебування у Києві?

− За два роки відродження спадщини В. І. Вернадського у столиці  ми досягли значних успіхів. Наш виш  –  єдиний, який має міжнародних партнерів з таких країн, як США і Китай. Було надано 800 місць у новому корпусі гуртожитку на Рибальському півострові.  Я радий,  що протягом трьох років викладачам вчасно виплачують зарплати та літні соціальні відпустки.

 

− Які плани ми маємо щодо розвитку університету у цьому році?

− Перед нами поставлена мета: відновити діяльність таких вишів: Кримського державного медичного університету імені С. І. Георгієвського , Кримського агротехнологічного університету та Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості. На другий семестр запланована акредитація за всіма спеціальностями,  маємо збільшити кількість лабораторій за рахунок міжнародних партнерів, відновити клініку за кримською ліцензією, покращити матеріальну базу університету.  Запланований проект будівництва навчального парку імені В. І. Вернадського у Київській області, який маємо реалізувати за 2.5 роки. Тож буде свій київський Гарвард!

 

− Який настрій у Вас  цими днями і що хочете побажати собі як ректору університету?

− Радію разом з усіма і низько вклоняюсь нашим студентам і викладачам за їхню продуктивну працю. Я висловлюю подяку панові В. І. Вернадському та його співробітникам – І. М. Франку, І. В. Курчатову,  Р. І. Гельвігу за те, що сто років тому вони заснували наш університет. Цього року плануємо відзначити сторіччя з дня народження вишу − це для нас честь, адже Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського – єдиний переміщений виш з Криму у Києві, тому ми не московський бренд, нам є чим пишатися!

 

                                                            Ангеліна Грушак, Наталя Судейко