«ПЕРЕМАГАЮТЬ ЛИШЕ ПЕРЕМОЖЦІ»

NOVINI_9_0

25 березня у стінах Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського відбулася презентація книги Сергія Тихого «Перемагають лише переможці».

 

Сергій Тихий – заслужений журналіст України. У свій час встиг побувати майже  в усіх гарячих точках  Радянсько Союзу у 80-их роках. У 1993 році сприяв запуску інформаційної агенції «УНІАН», а в 1996 працював у газеті «День». Свою книгу він написав на фактах, котрі дізнався від учасників АТО-ООС, та на підгрунті спілкування з учасниками бойових дій в різних пострадянських «гарячих точках» планети.  Не оминув Сергій також і історичні аспекти нашої державності і її втрати у 1918 році. Згадував і гетьманів – Богдана Хмельницького, Павла Скоропадського і Івана Мазепу! Сергій Тихий навіть згадав і відому статтю Леніна «Дитяча хвороба левізни в комунізмі» підкресливши, що у 1918 році Україна втратила свою незалежність сааме завдяки «лівим» поглядам деяких політиків тодішньої України.

 

На презентації були присутні всі студенти інституту філології та журналістики.
У своїй книзі він акцентує увагу на головному факторі перемоги у будь-якій війні – волі до перемоги. За його словами, українцям треба назавжди відкинути «позицію зубожілості та скарг», перестати брати приклад з Заходу чи Сходу і нарешті знайти свій національний шлях. Після презентації усі охочі мали можливість задати Сергію питання, а найактивніші студенти отримали його книгу в подарунок в якості винагороди із афтографом автора.

Олександр Рудковський