ПРАКТИКА В НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ МИСТЕЦТВ ІМ. БОГДАНА ТА ВАРВАРИ ХАНЕНКІВ

NOVINI_9_0

Студенти 3 курсу спеціальності «Культурологія» Навчально-наукового гуманітарного інституту, проходили практику в Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків. Будівля європейської експозиції Музею Ханенків є класичним взірцем «історизму» – напрямку останніх десятиріч 19 ст., що передбачав відтворення духу та форми різних стилів класичного мистецтва. Облаштовуючи її, колекціонери прагнули узгодити оздоблення окремих залів майбутнього музею із тематичними розділами свого зібрання. Подібний принцип збережено і у сучасній експозиції.

 

У 1987-1998 рр. в особняку Ханенків здійснено ґрунтовну реставрацію. Попри численні зміни та руйнації, яких будівля зазнала більш ніж за 100 років свого існування, реставраторам вдалося відновити декор фасаду за старими кресленнями та максимально наблизити оздоблення залів до їх первісного вигляду.

 

Студенти ознайомилися з колекцією та внутрішньою роботою одного з найкращих музеїв України. Його колекція включає пам’ятки азійського мистецтва та роботи найбільш відомих західноєвропейських художників – Давида, Рубенса, Врубеля та ін.

 

Також, студенти мали змогу прослухати екскурсії освічених мистецтвознавців, та краще дослідити стилі відомих художників, звертаючись безпосередньо до виставлених в музеї оригіналів. Отриманими під час практики знаннями вони поділилися з керівником практики від музею Хоборовим Ігором Олександровичем.