ТРЕНІНГ З ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ

NOVINI_9_0

10 травня у межах проекту «Campus» Інститут журналістики Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка провів тренінг «Інтернет-технології для журналістів: нові підходи та інновації». У ньому взяли участь студенти з переміщених вишів та університетів Півдня України, у тому числі й студенти Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.

 

Лектор Віталій Мороз – медіатренер, керівник програм нових медіа ГО «Internews-Україна» – розповів слухачам про проблеми, які постали перед журналістикою з настанням ери Інтернету. У другій частині кожен учасник мав можливість відчути себе у ролі «цифрового повстанця», розробляючи власні стратегії протидії вигаданій репресивній машині у рольовій грі «Цифровий ГУЛАГ». Також була передбачена обідня перерва, під час якої студенти мали можливість не лише смачно поїсти, а й познайомитись одне з одним. Учасники тренінгу проявляли надзвичайну активність під час всього навчального процесу, ставлячи питання та доповнюючи тренера власними коментарями.

 

Пряма трансляція тренінгу відбувалася на каналі «Студент-TV», тому усі, хто мав бажання долучитись, але не мав можливості, могли спостерігати за ходом подій на своїх екранах.

 

По завершенню тренінгу учасники отримали сертифікати, але набагато важливішим був ті знання, які студенти здобули, вивчаючи методологію медіа-гігієни та сучасних умов роботи журналіста в Інтернеті.

Олександр Радковський