ТНУ ЗАПРОШУЄ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ЗАХОДІ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ

Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського запрошує всіх небайдужих взяти участь у заході з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, що відбудеться 16 травня 2024 року об 11.30 в актовій залі Університету за адресою: м. Київ, вул. Джона Маккейна 33.

 

Університет, як провідний заклад вищої освіти України, який був релокований з території Криму, і зберіг давні дружні зв’язки з Меджлісом кримськотатарського народу, ініціює проведення в край важливого заходу з метою формування державної політики щодо тимчасово окупованих територій України в частині ужиття всіх необхідних заходів із забезпечення прав і основоположних свобод, формування національних механізмів констатації правди про факти геноциду, оприлюдненню встановлених випадків шодо найбільш резонансних фактів або грубих порушень прав і основоположних свобод людини та недопущення цього в майбутньому.

 

До участі запрошено відомих громадсько-політичних діячів та науковців.

 

Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль. Приєднуйтесь до нас у цей особливий день, щоб разом вшанувати пам’ять жертв та виявити підтримку тим, хто продовжує боротьбу за справедливість.