ВІДБУЛАСЬ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ, ПРИСВЯЧЕНА ПОЧАТКУ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ ДЛЯ МОЛОДІ З ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТА ПРИФРОНТОВИХ ТЕРИТОРІЙ (ТОТ) УКРАЇНИ

Сьогодні, 30 травня 2024 року, напередодні Дня захисту дітей, відбулася важлива прес-конференція у місті Києві, присвячена початку вступної кампанії для молоді з тимчасово окупованих та прифронтових територій (ТОТ) України.

Захід був ініційований БФ “Донбас СОС”, “Схід СОС”, “Крим СОС”, “Zmina”, “Центр громадянської просвіти “Альменда” та Громадським холдингом “Група впливу”.

Головна мета конференції полягала у висвітленні початку вступної кампанії для молоді з ТОТ, що розпочнеться вже з 1 червня 2024 року.

Учасники прес – конференції:

  • Євген Бондаренко, керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента в АР Крим
  • Євген Мазнев, відповідальний секретар приймальної комісії Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля
  • Віктор Куц, координатор освітнього центру «Крим-Україна» приймальної комісії Таврійського національного університету імені  В.І.Вернадського
  • Валентина Потапова, керівниця напрямку національної адвокації ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда»
  • Віолета Артемчук, головна директорка-координаторка ГО «Донбас СОС»

 Тематика обговорення:

  • Як зберегти зв’язки з молоддю на ТОТ через вступну кампанію.
  • Спрощена система вступу –  її суть і дієвість.
  • Освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» допомогають абітурієнтам.
  • Стратегія збільшення кількості вступників з ТОТ.

Цьогорічна вступна кампанія — шанс для понад 1,6 млн дітей отримати освіту в Україні.

Представники Таврійського національного університету прийняли активну участь у обговоренні.

Віктор Куц, у своїй доповіді,  наголосив на важливості забезпечення психологічно комфортного освітнього середовища для молоді з ТОТ  та  доступу до якісного освітнього процесу.

Марія Головченко, як секретар приймальної комісії ТНУ імені В.І. Вернадського отримала багато цікавої та корисної інформації, яка допоможе у підготовці та організації вступної кампанії, і, безумовно, покращить процес набору абітурієнтів.

Незважаючи на складну ситуацію в Україні, війну та окупацію, освіта залишається пріоритетним стратегічним напрямком  для розвитку кожного громадянина України.

Освіта не лише дозволяє людям реалізовувати свій потенціал та здійснювати свої мрії, але є вирішальною складовою побудови оновленої країни.

Українське суспільство повинно підтримувати освітні ініціативи та забезпечити рівний доступ до освіти незалежно від будь-яких обставин та ознак.