УЧАСТЬ У ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФОРУМІ РАД ВПО

27 серпня 2024 року практичний психолог Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського Марина Носенко, яка також є заступницею голови Ради внутрішньо переміщених осіб (ВПО) Бучанської військової адміністрації, взяла участь у ІІ Всеукраїнському форумі Рад ВПО.
 
Цей захід об’єднав представників з усієї України, які обговорювали найважливіші питання, що стосуються життя та добробуту внутрішньо переміщених осіб. Під час форуму були порушені такі ключові теми, як забезпечення житлом, доступ до медичних послуг, соціальний захист дітей ВПО та працевлаштування. Ці питання є вкрай важливими, адже від їхнього вирішення залежить комфорт і благополуччя багатьох наших співвітчизників, що були змушені покинути свої домівки. Саме зараз нам важливо об’єднати зусилля, підтримувати одне одного та працювати задля спільної мети – перемоги та відновлення України.
 
Форум проходив у Києві 27-28 серпня та зібрав представників 873 Рад ВПО, які функціонують по всій Україні. Ці ради є важливими дорадчими органами, які захищають права та інтереси внутрішньо переміщених осіб, допомагаючи їм інтегруватися в нові громади та відчути підтримку. З вітальним словом перед учасниками виступила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, яка підкреслила значення державної підтримки ВПО. Також своїм досвідом та думками поділилися представниця Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, радник із питань стабілізації Посольства США в Україні Меттью Джонсон, директорка проєктів Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в Україні Уляна Бах та виконавча директорка благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Валерія Вершиніна. Їхні виступи стали джерелом натхнення та закликом до дій для всіх учасників.
 
ІІ Всеукраїнський форум Рад ВПО – це ще один крок до зміцнення підтримки внутрішньо переміщених осіб, забезпечення їхніх прав та інтеграції в суспільство. Разом ми сильні та здатні подолати всі виклики на шляху до перемоги та мирного майбутнього України.