ЩИРО ВІТАЄМО ТАМІЛУ РЕШАТІВНУ СЕІТЯГ’ЯЄВУ З ОТРИМАННЯМ ВІДЗНАКИ ВІД ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ “КРИМСЬКИЙ ІНЖИР / QIRIM INCIRI”!

Щиро вітаємо Тамілу Решатівну Сеітяг’яєву, старшого викладача кафедри кримськотатарської та східної філології Навчально – наукового інституту філології та журналістики Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, з визначним досягненням – отриманням відзнаки від літературного конкурсу “Кримський інжир / Qırım inciri”! 30 серпня у книжковому магазині “Сенс” на Хрещатику відбулася урочиста церемонія нагородження фіналістів п’ятого Українсько – кримськотатарського літературного конкурсу.
 
Захід розпочався з натхненної промови Євгена Глібовицького, директора Інституту фронтиру та викладача Українського католицького університету, який наголосив на важливості збереження культурної спадщини та міжкультурної співпраці. Після промови відбулося вручення нагород фіналістам, а також оголошення переможців, яке супроводжувалося захоплюючим музичним перформансом кримськотатарських виконавців.
 
Таміла Решатівна була відзначена у номінації “Переклад художнього твору з кримськотатарської на українську” за переклад твору Юсуфа Болата “Nikâh qıyılmadı” (“Шлюб не відбувся”). Її робота є не лише чудовим зразком майстерного перекладу, але й важливим внеском у популяризацію кримськотатарської літератури серед української аудиторії. Це досягнення свідчить про високу фаховість Таміли Решатівни, її любов до мови та культури, а також про відданість справі збереження і розвитку багатонаціональної літературної спадщини України.
 
Дякуємо Тамілі Решатівні за її невтомну працю та бажаємо подальших успіхів на науковій ниві й нових творчих звершень!