17 ТРАВНЯ 2018 РОКУ УКРАЇНЦІ ВІДЗНАЧАТИМУТЬ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

NOVINI_9_0

17 травня 2018 року українці відзначатимуть День вишиванки. Це чудове свято не має певної фіксованої дати, його відзначають щорічно у третій четвер травня.

Це свято є досить молодим, оскільки воно з’явилося відносно недавно – в 2006 році. Його засновником прийнято вважати студентку Чернівецького національного університету Лесю Воронюк. Саме ця дівчина започаткувала торжество, яке швидко завоювало любов багатьох українців та українок.

На цю ідею її надихнув знайомий студент, який постійно приходив на заняття у вишитій національній сорочці. Дівчина запропонувала своїм друзям, подругам та викладачам вибрати певний день і одягнутися так само.

Акцію швидко підтримали інші студенти. А через деякий час традиція щорічно одягати вишитий одяг вийшла за межі Чернівецького університету і поширилася спочатку на інші навчальні заклади – школи, технікуми, інститути, а пізніше охопила усю країну.

Всеукраїнський день вишиванки – чудовий привід вийти на вулицю в етнічному одязі та відчути народну єдність, долучившись до безсмертних традицій наших предків.

Запрошуємо усіх працівників та студентів долучитись до цієї акції та прийти до університету 17 травня 2018 року у вишитому одязі.