20 КВІТНЯ 2023 РОКУ ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ ЛАУРЕАТА НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ ІМ. Т. Г. ШЕВЧЕНКА НАЦІОНАЛЬНОЇ ЗАСЛУЖЕНОЇ КАПЕЛИ БАНДУРИСТІВ УКРАЇНИ ІМЕНІ Г. І. МАЙБОРОДИ «КИЇВ МІЙ – ВЕСНА МОЯ…»

20 квітня 2023 року в актовій залі Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського відбулася надзвичайна подія – концерт Лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г. І. Майбороди «Київ мій – весна моя…»

     Художній керівник та головний диригент Народний артист України Юрій Курач. Національна заслужена капела бандуристів України імені Г.І. Майбороди, найстарший легендарний колектив України, цього року святкує свій 105-річний ювілей. Захід відбувся за сприяння адміністрації ТНУ, зокрема ректора Бортняка Валерія Анатолійовича.

     Починаючи від найдавніших часів до сьогодення, репертуарна складова концерту відобразила всю велич і красу української музичної культури та особливості українського мелосу, музичних уподобань українців вiд Карпатських гір до Слобожанщини. Артисти подарували глядачам щиру українську пісню, балади, у супроводі бандур та інструментального оркестру. Вражаюче було побачити, як майстерно та зі справжньою пристрастю музиканти виконували свої пісні. Їхнє володіння інструментом та здатність передавати емоції через музику були дивовижними. Це було неповторне та незабутнє грандіозне видовище. Напевне, однією з найбільших переваг цього концерту було те, що він пройшов в Таврійському, і це надає можливість студентам та викладачам не лише насолодитися музикою та поринути у світ музики, а й збагатитися культурно, духовно, відчути себе органічною частиною українського народу та отримати нові знання про українську музику. Концерт став дійсно важливою подією, яка нагадала нам про те, наскільки багата і різноманітна українська культура. Такі заходи необхідні для того, щоб зберегти та розвивати національну ідентичність та привернути увагу до української культури в цілому.

 

Дякуємо нашому Збройним силам України, які оберігають нас! Тримаємо культурний фронт!