ЯК ПОВЕРНУТИ «ЗАГУБЛЕНИЙ ОСТРІВ»?

NOVINI_9_0

3 березня 2020 р. з нагоди 6-ї річниці анексії Кримського півострова в Містецькому Арсеналі відбулася зустріч із Наталією Гуменюк та героями її розповіді «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму», яка вийшла в світ у «Видавництві Старого Лева». Серед учасників зустрічі багато відомих облич кримчан, журналістів, освітян, зокрема, викладачі та студенти Таврійського університету імені В. І. Венадського – ректор Володимир Казарін, політв’язень Олександр Кольченко, керівник програм НАТО Олег Кокошинський та інші.

«Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» – це щойновидана збірка репортажів з півостріва, куди журналістка Наталя Гуменюк їздила упродовж 2014 – 2019 років. Підприємці та пенсіонери, кримські татари, студенти й громадські активісти, правозахисники та військові, люди з різними політичними та ідеологічними поглядами відверто розповідають Наталії свої історії: одні діляться тихим, глухим болем, інші – просто втомилися мовчати й боятися. Ця книжка є справжнім голосом анексованого Криму, його багатоголоссям, в якому окремі розповіді творять єдину спільну історію, яка ще не завершилася.

Наталя Гуменюк – українська журналістка, 2013–2020 рр. спецкореспондентка «Hromadske», 2015–2019 рр. – голова ГО «Громадське телебачення». Спеціалізується на міжнародній політиці та конфліктах. Як репортерка працювала в понад 60-ти країнах світу. Авторка книги «Майдан Тахрір. У пошуках втраченої революції» про події «арабської весни». Від часів Революції Гідності та початку війни висвітлює події на Донбасі й у Криму. Модераторка зустрічі – Мар’яна Савка, письменниця, головна редакторка «Видавництва Старого Лева».