АВТОРСЬКА ПРЕЗЕНТАЦІЯ МОНОГРАФІЇ «СТАРОДАВНІЙ РИМ. МІСТО, ДЕРЖАВА, ІМПЕРІЯ» АНАТОЛІЯ МИКОЛАЙОВИЧА РУСНАЧЕНКО

26 жовтня на кафедрі філософії та історії Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського відбулася авторська презентація монографії «Стародавній Рим. Місто, держава, імперія», українського ученого-історика, доктора історичних наук, професора, викладача кафедри – Анатолія Миколайовича Русначенко. Учасниками презентації були колеги, однодумці, студенти Анатолія Миколайовича. З щирими словами вдячності за самовіддану працю, а також з побажаннями подальших творчих успіхів та натхнення, Анатолію Миколайовичу, виступили: ректор Університету – Бортняк Валерій Анатолійович, проректор з навчальної роботи – Ноженко Володимир Сергійович, директор ННГІ – Боровенко Володимир Микитович, завідувачка кафедри – Захожай Зореслава Володимирівна.
Під час презентації нової книги Анатолій Миколайович розповів про підготовку і роботу над виданням, труднощі збору і опрацювання документів, наголосив на важливості розуміння минулого та його значення для розвитку сучасної історіографії. На думку автора, сучасні вітчизняні історики мають велику відповідальність перед нацією та державою у питаннях формування образу минулого, образу національної історії, і ця робота неможлива без ретельного аналізу, осмислення, вміння актуалізувати свою тему, цікавий і доступний стиль написання, цілісне бачення проблеми, використання джерел з різною оцінкою, різних дослідницьких методів, неупередженість, опір на факти, знання контексту тощо. Здобутки академічної історичної науки, які часто не виходять за межі вузького кола науковців, повинні стати надбанням усіх громадян, і в першу чергу – молодого покоління.
Щиро дякуємо Анатолію Миколайовичу за цікаву презентацію книги, яка не залишила байдужим нікого, адже знання історії є ключем до глибокого пізнання, пояснення минулого та сучасних суспільних подій.
Детально ознайомитись зі змістом монографії можна буде у бібліотеці Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, куди було подаровано автором декілька примірників.