ФІНАЛ ШАХОВОГО ФЕСТИВАЛЮ «КРИМ-OPEN-2024»

Всеукраїнський шаховий фестиваль «КРИМ-open-2024» в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського, проведений за підтримки ректора Валерія БОРТНЯКА, завершився на високій ноті!

Пройшли одразу два захоплюючих турніри — рапід і бліц.
На старт вийшли 70 учасників, у яких взяли участь шахісти різного віку та рівня майстерності від новачків до міжнародних гросмейстерів.



У рапід-турнірі перемогу здобув міжнародний гросмейстер, представник федерації Чехії, Олексій Кислинський.

Сенсацією турніру став 14-річний талановитий шахіст та піаніст Ян Дьомін, який посів почесне друге місце. Він також є лауреатом музичних фестивалів і продемонстрував свої здібності грою на фортепіано на церемонії відкриття і закриття турнірів.

У бліц-турнірі переміг міжнародний майстер із Запоріжжя, Олег Будников, а Олексій Кислинський став другим.

Чемпіоном Криму в рапід-турнірі став перспективний молодий шахіст Атем Керим, а в бліці – досвідчений Іван Захарчук. Найкращим серед викладачів університету визнано Валентина Островського, викладача коледжу.

Турнір пройшов на високому рівні завдяки злагодженій роботі суддівської колегії. Особлива подяка ректору університету Валерію Бортняку за підтримку ініціативи та допомогу в організації цього шахового свята.

У своєму заключному слові президент федерації шахів АР Крим Анатолій Путінцев побажав усім присутнім успіхів, подякував за участь та висловив надію, що фестиваль наступного року відбудеться в українському деокупованому Криму.

До нових зустрічей за шаховою дошкою!