ПЛАТФОРМА MRIYA – СИНЕРГІЯ КІБЕРПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ТА ВОЛОНТЕРІВ У ПРОТИДІЇ РОСІЙСЬКИМ ОКУПАНТАМ У МЕДІА-ПРОСТОРІ

Платформа MRIYA 

https://mriya.social/

синергія Кіберполіції України та волонтерів у протидії російським окупантам у медіа-просторі

 

Що таке проєкт «Мрія»

Платформа є виробником проектів за підтримки Кіберполіції України та волонтерів. Передусім, ця ідея з’явилась щоб співпрацювати з підписниками, тоді розпочалась практика у блокуванні телеграм-каналів нарко-магазинів через бот, що давало значний ефект.

Але 24.02.2022 початок повномасштабного вторгнення дав зрозуміти нам важливість інформаційної підтримки наших військових, а також протидії кремлівським медіа-пропагандистам. Тому даний бот було переформатовано на опрацювання фейкових та проросійських ресурсів, котрі в подальшому “йдуть” на блокування.

Кіберполіція України, спільно з волонтерами та небайдужими громадянами перетворила проєкт «МРІЯ» у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіа-просторі. Найбільша сила нашої спільноти — це наші підписники, завдяки Вам, ми успішно блокуємо та протидіємо російській агресії в Інтернеті.

Крім того, був створений чат-бот для громадян – “Народний месник”. Сюди надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси.

А також, протягом насичених місяців війни, ми зрозуміли, що людям потрібно відволікатися, як від завдань у кібер-світі, так і від новин. У зв‘язку з цим була розроблена благодійна гра “Котяцький драйв”, де котики-військові, бійці територіальної оборони та поліцейські звільняються рідну землю від рашистської навали.

 

MRIYA об’єднує під одним ім’ям всі напрямки нашої діяльності, особливо створені під час війни!

 

Як працює бот у бот «StopRussia | MRIYA»

  • У розділі «Додати ресурс на блокування» – можливо додати посилання для блокування. Адміністратори його перевірять на відповідність антиукраїнським поглядам, після чого він буде доступний для надання скарг.
  • У розділі «Надіслати скаргу на ресурс» – можете долучитися до блокування ресурсів окупанта. Вам буде надано випадкове посилання,                      а також текст скарги, які постійно змінюються. Не будь-те байдужими – кожна скарга наближає нас до перемоги!
  • Кнопка «Поділитися» – генерує посилання, яке Ви можете надіслати своїм друзям, близьким, щоб вони також приєдналися до спільноти «МРІЯ» та допомагали у наданні скарг на ворожі ресурси. Додаючи друзів, кожен учасник отримує додаткові бали, які пізніше буде можливість обміняти на мерч для найактивніших учасників спільноти (про це пізніше).
  • «Статистика» – розділ для відстеження активності спільноти, а також власної активності щодо надання скарг на ворожі ресурси. 
  • «Про нас» – інформація про команду та цілі нашої роботи.

 

Для чого створений канал «StopRussia | MRIYA»

  • Перевіряємо та блокуємо ресурси які поширюють фейки та пропаганду, котрі надходять у бот «StopRussia | MRIYA».
  • Надаємо систематично онлайн-завдання для підписників у боротьбі в кіберсередовищі.
  • Створюємо інструкції для боротьби на інформаційному фронті

Як працює MRIYA Automatic?

Безкоштовні автоматизовані сервіси для боротьби з російською пропагандою та донесення правди до якомога більшої кількості людей про війну росії з Україною.

Розробниками сервісів є Banwar та Qlixer Social.

MRIYA Automatic працює в хмарі, не використовує ваш браузер, і не вимагає від вас включеного та активного браузера комп’ютера чи смартфону.

Чим допомагає бот «Народний месник»?

В даний чат-бот надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси, котрі в подальшому опрацьовуються модераторами боту та документуються як і органом Національної поліції України, так і передаються іншим правоохоронним органам на опрацювання.

Нещодавно, також було додано нову категорію про присутність камер зовнішнього відеоспостереження на місцях, де перебувають окупанти.