РОЗПОЧАЛАСЯ ПРОГРАМА АКАДЕМІЧНОГО ОБМІНУ З УНІВЕРСИТЕТОМ БАШКЕНТ, ТУРЕЧЧИНА

26 лютого 2024 року  розпочалася семестрова програма академічного обміну в рамках двосторонньої угоди про співробітництво між Таврійським національним університетом імені В.І. Вернадського та університетом Башкент (Анкара, Туреччина).

     Студентки відділення турецької мови та літератури кафедри східної філології ННІФЖ Олена Кроніна, Катерина Клочко та 

Яна Сущик навчатимуться на кафедрі турецької мови та літератури (зав.каф.проф.др.Сюер Екер), вивчаючи такі спеціально 

підібрані відповідно до навчальних планів кожної учасниці обміну дисципліни, як турецька фонетика, морфологія, староанатолійський 

період розвитку мови, міжтюркський синтаксис, прозові жанри тюркського фольклору, дитяча література та народознавство Туреччини.

     Українські тюркологи також продовжать поглиблене вивчення англійської мови та матимуть виконати індивідуальні дослідні проєкти, дотичні до обраних тем курсових робіт.

     Дякуємо всім причетним сторонам, хто допоміг організувати обмін: координаторові турецької сторони кап.Canfer Balçık за зустріч, трансфер зі Стамбула до Анкари та повсякденну опіку наших дівчат, справжнім друзям України – холдингові Onur Inşaat в особі Ömer Erdem за безоплатно надане житло в столиці країни, приймаючій кафедрі університету Башкент, що вже вп’яте гостинно відкриває свої двері українським студентам, та персонально проф.др. Suer Eker за науку, професійний супервайзинг та підтримку наукового розвитку вихованців ТНУ.

 

#Canfer Balçık Süer Eker #Başkent Türkoloji #Ömer Erdem, #Onur Inşaat #KyivTCbüyükelçiliği