СИМВОЛИ НЕЗЛАМНОСТІ: ЗУСТРІЧ ІЗ СЕРГІЄМ НАГОРНЯКОМ

Сьогодні в такий сонячний ранок до Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського завітав народний депутат України, голова міжпарламентської групи дружби «Україна-Казахстан, співзасновник проєкту «Юрти незламності» Сергій Нагорняк. Він розповів присутнім про відносини України з Казахстаном в перші місяці повномасштабного вторгнення, їхню підтримку та допомогу. Сергій Нагорняк зазначив, що зараз в Україні надмірний запас електроенергії, тому є змога продавати її країнам, в яких є потреба в цьому.
     Дуже цікаво студентам було слухати розповідь депутата про юрти незламності, яких з 2022 року по всій країні вже 7. Ці юрти виконують в Україні функцію «пунктів незламності», що масово відкриваються  під час російського вторгнення. Вони служать місцем для зігрівання, підзарядки телефонів та інших гаджетів. Тут можна випити чаю, скуштувати традиційні казахський плов та баурсаки.
     Модерувала захід кураторка українсько-тюркських проєктів Марина Гончарук. Вона ставила доцільні питання та робила цю зустріч цікавою та продуктивною. Студентам також надали можливість запитати в народного депутата про подальші плани дружби України з Казахстаном, благородність мотивів у наданні допомоги Україні з боку Казахстану, враховуючи їхні відносини (Казахстану) з росією та ще дуже багато хвилюючих питань.
     На завершення ректор Таврійського університету Бортняк Валерій Анатолійович подякував гостям за чудовий захід і наголосив, що Таврійський університет буде намагатися робити все, що від нього залежить для того, щоб отримувати відносини з представниками відповідної країни ( Казахстану). 
 
 
Елизавета Халупенко