СПІВПРАЦЯ З ІНСТИТУТОМ ЮНУСА ЕМРЕ ТРИВАЄ!

Дорогі друзі, співпраця триває!

21 жовтня 2024 року першокурсники спеціальності “Турецька мова та література” кафедри східної філології Навчально – наукового інституту філології та журналістики Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського мали надзвичайно приємну зустріч!

До нас завітали директор та співробітники київського офісу Інституту Юнуса Емре, і не з порожніми руками.

Представники Туреччини передали для наших тюркологів викладачів та студентів найкращі та найновіші підручники для забезпечення практично всіх наукових дисциплін навчального циклу “бакалавр”: переклад та середня освіта.

  • Директор Інституту Юнуса Емре, пан Імран Іпек, у своїй промові наголосив, що гасло Юнуса Емре про те, щоб полюбити одне одного, слід добре пізнати, живе й актуальне сьогодні. Цю місію – знайомити народи світу з турецькою культурою, ставати посередником у взаємопізнанні культур через найголовніші атрибути ідентичності – вивчення мови, літератури, культури – несе Інститут Юнуса Емре.
  • Декан ННІФЖ, к.ф.н. О.В. Шарагіна, у своєму виступі подякувала шановним гостям і висловила пропозиції щодо подальшого співробітництва.
  • Завідувач кафедри східної лінгвістики, к.і.н. Ю.Ю. Радченко, наголосив на важливості взаємного діалогу між культурами й висловив сподівання, що після перемоги у війні Україна також зможе представляти свою культуру в Туреччині через подібні інституції.
  • Представник департаменту міжнародних відносин ТНУ підкреслив, що головною цінністю цього візиту є те, що він вкотре продемонстрував та підтвердив рішучий та непохитний курс держави Туреччина на підтримку України та українських академічних кіл в такий екстремально складний для нашої країни період.

Студенти-тюркологи отримали на згадку особливий подарунок – переклад турецькою мовою шедевру української класичної літератури “Лісова пісня” Лесі Українки.

Від імені Таврійського щиро дякуємо нашим дорогим гостям і впевнені, що ця плідна співпраця сприятиме вихованню нового покоління професіоналів, які зміцнюватимуть дружбу між нашими країнами!