СТУДЕНТИ – НАША ГОРДІСТЬ! ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ МІСТА КИЄВА З АКАДЕМІЧНОГО ВЕСЛУВАННЯ СЕРЕД МОЛОДІ

З 20 по 22 травня відбувся відкритий чемпіонат міста Києва з академічного веслування серед молоді, в якому взяла участь студентка 1 курсу магістратури спеціальності «фізкультурно-спортивна реабілітація та реадаптація» Таврійського університету – Юлія Заволока. Вона посіла перші місця у класах човнів 2-, 4-  та 8+ .

 

Юлія поділилася своїм досвідом участі у цьому чемпіонаті, який проходив без особливої підготовки. Наразі команда працює за навчально-тренувальним планом з базової роботи на воді, і саме на цьому фоні відбулися змагання. У кожному класі, а саме 2-, 4-, 8+ було по 6 човнів в заїзді.

 

Також вона розповіла про свій шлях у такому виді спорту.  Зацікавившись вивченням нового матеріалу Юлія вирішила спробувати себе в іншій спеціальності, оскільки раніше навчалася на спеціальності “Фізична культура і спорт”. Важливим стимулом для цього стала динаміка студентського життя з його постійними викликами і можливостями для особистого розвитку. Особлива увага приділялась вивченню матеріалів про мікро- та макроцикли, а також тактиці змагань,  розпаду білків та інших сполук під час навантажень. Чималий внесок у цих перемогах зробила кафедра фізичного виховання, спорту і здоров’я людини. Завдяки знанням, які вона отримала у Таврійському національному університеті, було легше зрозуміти, як діяти на тренуваннях та змаганнях.

 

Під час здобуття перемог Юлія зіштовхнулася з труднощами у класі човнів 2- : зміна напарниці та суперництво з колишньою партнеркою. Це додало як морального, так і фізичного навантаження, зокрема через несприятливі погодні умови. Навіть попри це вона не зупинилася на шляху до своїх перемог.

 

Зараз Юлія Заволока активно готується до відбіркових змагань за Кубок України, присвячений пам’яті бійцю Герою Небесної Сотні, Віктору Швецю, які відбудуться з 20 по 23 червня 2024 року.

 

Ми щиро вітаємо чемпіонку з перемогами та бажаємо подальших успіхів та нових перемог. Такі студенти, як Юлія, є чудовими прикладами для гордості нашого університету.