СВЯТО В НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОМУ ІНСТИТУТІ ФІЛОЛОГІЇ ТА ЖУРНАЛІСТИКИ

NOVINI_9_0

23 травня 2018 року в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського святкували День навчально-наукового інституту філології та журналістики.

З самого ранку студенти віталися різними мовами з усіма, хто заходив до університету. Чарівні посмішки на обличчі, гарний настрій – така атмосфера панувала в університеті.

Заняття цього дня були особливими: студенти мали змогу обрати самостійно, куди підуть : «Lets sing English», «La musique de la France», «National stereotypes», «Let’s watch English», «Давайте познайомимось з кримськими татарами!».

Цікавою видалась  зустріч студентів і викладачів з Володимиром Павловичем Казаріним, професором, в.о. ректора університету. Студенти з запалом в очах слухали поезію Йосипа Мандельштама «Золотистого меда струя из бутылки текла…»аналізували її, обмінювались думками…

Працював в інституті й Лінгвобазар − це те місце, де студентам  можна було заробити Лінгвакоїни. Що це таке? J

Це власна валюта інституту філології та журналістики, яку, заробивши, можна обміняти на додаткові бали з філологічних дисциплін. Курс валюти на 23 травня: 1 лінгвакоїн = 1 бал. Студенти з захопленням переходили з однієї аудиторії до іншої і виконували різноманітні завдання, заобляючи лінгвокоїни. Треба було відповісти на запитання про різноманітні країни світу, прочитати текст англійською мовою та відповісти на поспілкуватись з викладачем, скласти пазл, написати міні-тест з української мови, прослухати фрагмент французької пісні та скласти її по частинах, знайти другу половинку українського або іноземного прислів’я, пройти вікторину на знання культури східних країн.

Заробивши на Лінгвобазарі, охочі прямували на святковий концерт.. Майбутні філологи зачитали для усіх вірші відомих поетів, співали,танцювали та жартували. Усе, що відбувалось на сцені, стосувалось специфіки навчання в інституті: наприклад, дівчата співали пісню турецькою мовою, а хлопці танцювали кримськотатарський народний танок «Хайтарма» (повернення). Спеціально на свято із міста Житомира приїхала дитяча театральна команда зі своїм виступом. Несподііваним для викладачів стало вручення їм грамот від студентського колективу! J Номінації були продумані для кожного з них особисто.

День пройшов, дійсно, святково − і все це завдяки активним студентам та викладачам інституту філології та журналістики. Хочеться нагадати: “Люди разом можуть зробити те, чого несила зробити людині поодинці; єднання умів і рук, зосередження їх сил може стати майже всемогутнім” – так стверджував Даніель Уебстер. І свято в цьому усіх переконало!

 Катерина Онищук

ТУТ ФОТО:

https://drive.google.com/drive/folders/1Ty6J-TmXt6orPEE9r8GnGBnNNREhBXca

https://drive.google.com/drive/folders/19c3CeR1sun7boXRPFWnhhGH5bc55czVz
https://drive.google.com/drive/folders/1E67kzaDwTOliECZrJ9n2j5_VOzhuUS6L

https://drive.google.com/drive/folders/1vhAbHDkOulPuof4WDYJKoA4O9RT5snoG