ТАВРІЙСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВІДРОДЖУЄ ТРАДИЦІЙНИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ШАХОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ «КРИМ-OPEN-2024»

Сьогодні, 14 червня 2024 року, в актовому залі Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського шахового фестивалю «КРИМ-open-2024».
Ця знакова подія зібрала шахістів з різних куточків країни та стала справжнім святом для всіх любителів шахів.
 
 
Представництво Президента України в АР Крим повідомило, що фестиваль проходитиме з 14 по 16 червня 2024 року в Києві.
 
Організаторами заходу виступили Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського разом з громадськими організаціями «Федерація шахів АР Крим» та «Київська шахова федерація» за сприяння Ректора Університету Валерія БОРТНЯКА.
 
Метою фестивалю є популяризація шахової гри, налагодження взаємозв’язків між шахістами України та об’єднання кримської спільноти.
 
Таврійський національний університет відіграє визначну роль у розвитку культури шахової гри в Україні та підтримує міцний зв’язок із кримською спільнотою, сприяючи єднанню багатонаціонального Криму через інтелектуальні змагання.
Особлива увага приділяється благодійній складовій заходу: під час фестивалю відбуватиметься збір коштів на підтримку Збройних Сил України, що додає події особливого значення та важливості.
 
Організатори та Судді Змагань.
•Директор фестивалю – Анатолій Путінцев, завідувач кафедри «Фінанси та облік» ТНУ імені В.І. Вернадського, президент шахової федерації АР Крим.
•Суддя національної категорії – Іван Захарчук, колишній директор Всесвітньої дитячої шахової олімпіади в Артеку, міжнародний майстер з шахів, чемпіон Криму.
•Представник Народного руху України – Петро Гудим.
•Головний секретар фестивалю – Олег Товчига, міжнародний арбітр, Голова колегії суддів України.
З вітальним словом до учасників звернувся Володимир Горник, директор Навчально-наукового інституту управління, економіки та природокористування ТНУ імені В.І. Вернадського.
 
 
 
 
Учасників фестивалю привітали музичними номерами студенти Донецької державної музичної академії імені С.С. Прокофьєва Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського.
• Аліна Огородник (фортепіано),
• хореограф Руслан Фондера представив гарний та символічний кримськотатарський танок у виконанні Софії Гураш та Анастасії Прохорової.
Прозвучав також музичний сюрприз від учасника змагань Яна Дьоміна, кандидата в майстри спорту з шахів та лауреата міжнародних музичних конкурсів. Таке поєднання талантів додало особливого шарму події.
Після офіційної частини учасники насолодилися першим туром захоплюючих шахових партій.
На переможців чекають почесні кубки, медалі та грошові призи.
Учасники фестивалю зможуть не тільки продемонструвати свою майстерність, але й взяти участь у благодійних ініціативах, спрямованих на підтримку Збройних Сил України.
Шанувальники шахів також мають можливість долучитися до цієї чудової події та підтримати українську армію.
 
Фестиваль «КРИМ-open-2024» обіцяє бути незабутнім святом інтелекту та єднання!
Дякуємо Збройним Силам України за щоденну боротьбу, за можливість нам жити, навчатися, проводити змагання!
Разом до Перемоги! Крим – це Україна!
 
Таврійський національний університет з гордістю зберігає традиції, просуває європейські цінності та стандарти в освіті, сприяє розвитку інтелектуального потенціалу нашої молоді та підтримує міцні зв’язки з усіма регіонами країни.
 
Запрошуємо всіх долучитися до фестивалю та підтримати наших захисників!