ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ СХІДНИХ ТАНЦІВ «ЕЛЬ ФАЮМ»

Східні танці – це про красу та плавність ліній рук, про гнучку спину та витончену шию, про високі підйоми та сильні позиції ніг. Це про естетику та неймовірну роботу всього тіла. 
 
З приходом весни 3 березня в Таврійському національному університеті імені В.І.Вернадського пройшов фестиваль східних, індійських, циганських танців і танців народів світу «Ель Фаюм», в якому участь взяли дівчата всіх рівнів: дебютанти, початківці, відкрита та вища ліга, аматори та професіонали. Конкурсантки змагались у різних номінаціях, таких як ракс шаркі, фольклор, табла, шоу-белліданс, ф’южн, індійський та циганський танець, танці народів світу.
Організаторка фестивалю Санія Аліферова – професійна виконавиця східних та індійських танців, призерка і переможниця багатьох конкурсів і фестивалів, чемпіонка України та Європи.
 
Участь взяли й студентки Навчально-наукового інституту «Донецька державна музична академія імені С.С.Прокофʼєва – Гураш Софія та Прохорова Анастасія. Дівчата виступили в дуеті з таврійським танцем «Перлини Таврії», а також Софія продемонструвала в соло циганський танець «Танець полум’я».
Всі учасниці показали гарну підготовку, пластичність, жіночність, чуттєвість, загадковість і звісно, здоровий стан тіла. 
 
Переможниць нагородили медалями, грамотами, кубками, коронами і оваціями, які ще раз підтвердили талант кожної учасниці. 
За зайняті перші місця нагороди отримали й студентки «Донецької державної музичної академії імені С.С.Прокофʼєва» Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського. 
«Ель фаюм» – це фестиваль жіночої душі, що розкриває індивідуальність кожної танцівниці.
Бажаємо всім учасницям творчої наснаги для нових майбутніх перемог.