ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «КРИМСЬКА КАРАЇМСЬКА ПОЕЗІЯ 1920-Х: ПЕРСПЕКТИВИ ІСТОРИЧНОГО ТА ФІЛОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ»

Сьогодні, 7 серпня 2024 року, в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського успішно пройшов круглий стіл на тему «Кримська караїмська поезія 1920-х: перспективи історичного та філологічного аналізу». Захід був організований з нагоди відзначення Міжнародного дня корінних народів світу.

Модератором заходу виступив Артем Харченко, к.і.н., доцент Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського. Серед доповідачів були:

  • Ірина Дрига, к.ф.н., с.н.с., доцентка кафедри кримськотатарської та східної філології
  • Юрій (Амір) Радченко, к.і.н., завідувач кафедри кримськотатарської та східної філології

Захід проходив у змішаному форматі, що дозволило залучити ширше коло учасників як на базі університету, так і через Zoom. Учасники мали можливість прослухати змістовні доповіді, задати питання та взяти участь у дискусії.

Історії представників трьох корінних народів України — кримських татар, кримчаків та караїмів — показують, як росіяни упродовж років нівелювали одну зі складових української ідентичності — мультикультурність. На своїй історичній батьківщині, в окупованому Криму, представники корінних народів стикаються з репресіями та обмеженнями.

Ми вдячні всім, хто приєднався до нашого круглого столу, і запрошуємо вас слідкувати за нашими майбутніми заходами, щоб разом відстоювати права корінних народів та зберігати їхню унікальну культурну спадщину.