ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ-ЛЕКЦІЯ З МІННОЇ БЕЗПЕКИ ВІД МІЖНАРОДНОГО БЛАГОДІЙНОГО ФОНУ «ICF BIG UA»

     12 грудня  2023 року напередодні канікулярного періоду – коли частина студентів повертається додому у різні куточки України,  в  актовій залі Університету  відбувся тренінг-лекція з мінної безпеки від міжнародного благодійного фону «ICF BIG UA» на тему «Ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни».

     Усі охочі студенти та викладачі, співробітники Університету мали можливість ознайомитися з найбільш поширеними вибухонебезпечними предметами, які набули свого розповсюдження на території України внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

     Україна стала однією з країн, найбільш забруднених мінами, де приблизно 30% території  потенційно ризиковані через вибухонебезпечні предмети.  Великий біль у серці нашої країни, яка вже тривалий час випробовується війною. Забруднення мінами призводить до тяжких наслідків, бо в результаті   вибуху, безліч важких травм, а в більшості випадків, втрата найціннішого, втрата  життя наших співвітчизників, особливо небезпечно для тих, хто повертається додому після військових дій.

     Лектором на тренінгу був полковник кафедри військової підготовки  Національного університету Оборони України Сергій  Голобородько. Також варто відзначити  виступ  старшого викладача  кафедри  Наталії Солошенко, яка  окреслила певні переваги  щодо навчання військовій справі,  щоб отримати певні  можливості  та активно приймати участь у забезпеченні безпеки та захисту країни, нагадала усім про значущість та гідність тих, хто обирає військовий шлях навчання.  

     Учасники заходу успішно опанували важливі принципи безпеки цивільного населення під час воєнного стану, детально ознайомились з основними типами вибухових пристроїв та вивчили стратегії та тактики в разі виявлення мін або інших видів вибухівки, що   дозволяє їм ефективно реагувати та мінімізувати ризики в разі виникнення небезпеки.

     Презентація макетів вибухонебезпечних предметів відобразила реальну картину того, що щоденно потрапляє на територію України через російську агресію. Ці макети допомагають учасникам навчитися розпізнавати потенційно небезпечні об’єкти та розуміти, як правильно діяти в таких ситуаціях.

     Тренінг є важливою ланкою в підвищенні обізнаності та підготовки населення до можливих небезпек. Інформація, отримана на цьому заході, стане важливим ресурсом знань для подальшої безпеки та самозахисту.

Дякуємо організаторам та лекторам за цей важливий тренінг. Набуті знання нехай будуть щитом для нас та наших рідних у непередбачуваних ситуаціях. Будьмо обережними та уважними у кожному кроці свого життя!