ВІДКРИТТЯ ТРАНСКОРДОННОГО ЦЕНТРУ ДІАЛОГУ КУЛЬТУР У КОВЕЛІ

NOVINI_9_0

25 червня у Ковелі на базі реконструйованих приміщень стадіону «Локомотив» відбулося відкриття Транскордонного центру діалогу культур.

Проєкт реконструкції відбувався у рамках програми добросусідства ЄС Польща-Білорусь-Україна та за участі іноземних партнерів проєкту та почесних гостей з Польщі та Білорусі: генерального консула Республіки Польща в Луцьку Славоміра Місяка, бургомістра міста Щучин Артура Кучиньского, представника Центру досліджень та розвитку в місті Торуні Єжи Рутковського та ін. 

Ректор Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського В.П. Казарін також відвідав урочисте відкриття Транскордонного центру діалогу культур та у своєму вітальному слові анонсував перспективи розширення Таврійського національного університету. В. П. Казарін повідомив про те, що наразі, разом з радником міського голови Ковеля В.Ф. Байцимом, ведеться спільна робота з відкриття філії Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського у цьому місті.
У майбутньому це дозволить, використавши навчальну базу та академічний досвід Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, збільшити кількість закладів вищої освіти на Волині, а молоді – отримати доступ до якісної вищої освіти у Ковелі.