ВІТАЄМО З ДНЕМ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО ПРАПОРА!

Дорогі друзі!

Сьогодні, 26 червня 2024 року, традиційно, об’єднані спільними кольорами, історією та боротьбою за свободу і незалежність, українська та кримськотатарська громади в усьому світі, і безпосередньо, наш Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського, відзначають День кримськотатарського прапора.

 

 Kök Bayraq з блакитним полотнищем та жовтою тамгою – іконічний символ ідентичності та прагнення до свободи, що втілює багаторічну боротьбу кримськотатарського народу за право жити і бути вільними на своїй землі, за право зберегти власну дивовижну історію та багатогранну культуру.

 

Kök Bayraq був затверджений на І-му Курултаї кримських татар у 1917 році, як прояв національної самосвідомості та прагнення до вільного існування. Незважаючи на заборону в радянські часи, Kök Bayraq відроджено як національний символ у червні 1991 року, що символізувало повернення кримськотатарського народу до свого коріння та культурних цінностей.

 

 Kök Bayraq в нашому сьогоденні шанується українцями та друзями України в усьому світі і як один із символів опору російській окупації Криму.

 

 Пам’ятаємо про героїзм та витримку тих, хто боровся та продовжує боротьбу за право жити вільно на своїй землі, співпрацюємо  над  результатом – поверненням Українського Криму до складу незалежної України, щоб український та кримськотатарський Прапори Свободи знову замайорили над нашою землею, бо саме повернення Криму  – один з ключів до повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету на всій території нашої держави.

 

Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського є частинкою цієї історії, острівець культурного та освітнього простору Криму в самому серці України, об’єднаний метою – зберегти і прославити спільні цінності свободи, справедливості та культурного розмаїття.

 

 

Зі святом! Разом до Перемоги!

Крим – це Україна!