ВСТУП НА ДЕННУ ФОРМУ НАВЧАННЯ

Реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження до електронного кабінету необхідних документів розпочинається 01 липня 2022 року.
 
Медичні огляди та інші доконкурсні процедури, передбачені особливими умовами конкурсного відбору за відповідними конкурсними пропозиціями, проводяться до дня, що передує дню завершення прийому заяв.
 
Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 29 липня.
 
Прийом документів закінчується:
 
о 18:00 8 серпня – для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди, творчих конкурсів;
о 18:00 23 серпня – для осіб, які вступають за результатами національного мультипредметного тесту, результатів зовнішнього незалежного оцінювання за 2019-2021 роки, а також творчих конкурсів, які були складені з 01 по 18 липня.
Творчі конкурси та співбесіди
 
Творчі конкурси проводяться в кілька потоків з 01 по 18 липня включно (для вступників на місця державного та регіонального замовлень (бюджетні місця) за графіком, затвердженим начальним закладом).
 
У період з 9 по 16 серпня можуть проводитись додаткові сесії творчих конкурсів для вступників, які вступають на контракт.
 
Механізми реєстрації учасників творчих конкурсів, організації та проведення творчих конкурсів визначаються відповідно до законодавства. У творчих конкурсах мають право брати участь особи, які здобули повну загальну середню освіту або завершують її здобуття до 10 липня, що підтверджується відповідним документом або довідкою закладу освіти.
 
Співбесіди у вишах проводяться з 9 до 16 серпня 2022 року включно.
 
Строки реєстрації для участі у творчих конкурсах визначає приймальна комісія закладу вищої освіти за умови, що:
 
🔹прийом заяв та документів починається не пізніше ніж 24 червня;
🔹триває не менше десяти днів;
🔹завершується до початку останнього потоку проведення творчого конкурсу.
 
Інформація про строки прийому заяв та документів для участі у творчому конкурсі оприлюднюється на офіційному вебсайті закладу вищої освіти.
 
Вимоги до мотиваційних листів визначаються правилами прийому закладу освіти.
 
🟡Оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди з повідомленням про отримання чи неотримання ними права навчатися на бюджетній формі здійснюється не пізніше 12:00 17 серпня. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця держзамовлення до 10:00 20 серпня та подати письмову заяву про виключення заяв на інші місця держзамовлення. Зарахування цієї категорії вступників за держзамовленням відбувається не пізніше 15:00 22 серпня, а заяви осіб, зарахованих на інші місця держзамовлення, виключаються впродовж 22 серпня.
 
Оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування за квотою-2, з повідомленням про отримання чи неотримання ними права навчатися на бюджетній формі здійснюється в два етапи.
 
Основний етап – не пізніше 12:00 17 серпня. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 10:00 20 серпня та подати письмову заяву про виключення заяв на інші місця державного замовлення. Зарахування цієї категорії вступників відбувається не пізніше 15:00 22 серпня, а заяви про зарахування на інші місця держзамовлення виключаються впродовж 22 серпня.
 
Завершальний етап – не пізніше 12:00 29 вересня. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування до 10:00 30 вересня. На завершальному етапі здійснюється переведення на вакантні бюджетні місця тих осіб, які вже були зараховані на навчання за контрактом. Переведення цієї категорії вступників відбувається не пізніше 15:00 30 вересня.
 
Формування рейтингових списків вступників, які вступають на основі результатів національного мультимедійного тесту чи зовнішнього незалежного оцінювання за попередні роки, творчих конкурсів і надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права навчатися на бюджетній формі здійснюються не пізніше 29 серпня.
 
Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 18:00 02 вересня.
 
Зарахування на навчання
 
Зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться 05 вересня.
 
Зарахування вступників на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) — не пізніше ніж 30 вересня 2022 року.
 
Переведення на вакантні бюджетні місця та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на контракт і здобули повну загальну середню освіту, відбувається не пізніше 19 вересня.
 
Надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступають на контракт на відкриті та фіксовані (закриті) конкурсні пропозиції, здійснюється не раніше 18.00 02 вересня.