Ознайомчі та практичні заняття
відомий київський готель Radisson Blu Hotel, Kyiv Podil City Centre
Студенти Таврійського відвідали відомий київський готель Radisson Blu Hotel, Kyiv Podil City Centre
Вони ознайомились із функціонування основних служб готелю. Екскурсія була захоплюючою і фаховою!
Познайомилися з пропозицією послуг, номерним фондом готелю, конференц-залами, відчули рівень сервісу обслуговування, клопітку роботу департаменту Housekeeping, затвердили теоретичні знання на практиці та проявили інтерес до організації праці персоналу готелю (умови працевлаштування, програми лояльності, тренінги по підвищенню кваліфікації, чек-листи та ще багато іншого).
Дякуємо нашим партнерам #Radisson_Blu_Hotel_Podil за співпрацю та надані можливості
Екскурсія до Музею архітектури та побуту України була приурочена до свята Дня української писемності та мови
Студенти Кафедра Індустрії гостинності та сталого розвитку та Кафедра менеджменту та МЕВ ТНУ імені В.І. Вернадського отримали нагоду ознайомитися із історією створення Музею, роллю у створенні цьго унікального закладу академіка Петра Тимофійовича Тронька , який ініціював створення музею та особисто вибрав його місце розташування у с. Пирогів.
Студенти ознайомилися із національними особливостями української архітектури та побуту в різних регіонах країни, із традиціями, специфікою організації будівництва та з конструкцією традиційної української хати, плануванням житла та подвір’я в давнину, унікальними зразками народних одягу, вишивки, меблів, дерев’яного і глиняного посуду, музичних інструментів тощо.
Особливу увагу привернули до себе такі експонати, як хата родичів видатного українського поета і художника Т.Г.Шевченка, українська сільська школа із класом та кімнатою вчителя та унікальна дерев’яна церква, де, зокрема, захоплення присутніх викликали традиційні старовинні українські ікони. На особливу подяку заслуговує фахова робота екскурсовода, яка ознайомила ескурсантів також із цікавими народними звичаями, пов’язаними із побутом та духовним життям народу України.
тематична навчально-практична екскурсія до Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України
31 жовтня 2023 року відбулась тематична навчально-практична екскурсія здобувачів вищої освіти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм і рекреація» і «Науки про землю» Кафедра Індустрії гостинності та сталого розвитку Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського до Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України.
Студенти бакалаврату і магістратури та викладачі кафедри отримали можливість ознайомитися із географічними ділянками унікальних фітоценозів, які відтворюють природну рослинність окремих регіонів Євразії у форматах типових пейзажів і рельєфу, включаючи такі експозиційні ділянки, як “Ліси рівнинної частини України”, “Українські Карпати”, “Крим” і “Далекий Схід” тощо. Особливу увагу відвідувачів привернули індонезійський та корейський парки, традиційний далекосхідний парковий пейзаж із буддійською пагодою, японський будиночок над озером тощо. Дуже символічно, що Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка зустрічає і проводжає відвідувачів написами на пречудовому фонтанно-скульптурному комплексі «Нехай буде мир у всьому світі» багатьма мовами світу.
Таке у нас цікаве навчання
Робота з молоддю-студентами- це неймовірний обмін досвідом, енергетикою, позитивом
Сьогодні провели НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР-ЕКСКУРСІЮ «РЕГІОНАЛЬНИЙ БРЕНДИНГ» зі студентами ТНУ Навчально-науковий інститут управління, економіки та природокористув.Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського.
Природно-ресурсні активи можуть приймати участь у розвитку територіальної економіки як прямо, у вигляді засобу виробництва, простору розміщення інфраструктурного чи виробничого об’єкта, туристичного маршруту, природної сировини, так і опосередковано як складова регіонального бренду. До регіональних брендів традиційно відносяться товарні знаки, торгові марки, бренди, логотипи, слогани та інші права інтелектуальної власності, пов’язані з територіальною економікою. Розвиток регіонального брендингу є важливою складовою в таких галузях, як народні промисли, готельно-ресторанне господарство, виробництво продуктів харчування, напоїв, інших товарів. Відомими марками регіонального бренду в нашій країні стали «Український борщ», «Київський торт», «Ніжинський огірок», «Дніпровська чайка», «Полтавська галушка», «Звенігородський сир», «Закарпатський коньяк», «Херсонський кавун», «Котлета по-київськи», «Софія Київська», «Брусилівські ковбаси», «Львівські пляцки» тощо. Знайомство з регіональними брендами є важливою складовою підготовки майбутніх спеціалістів з маркетингу, менеджменту, географії, туризму, готельно-ресторанної справи тощо.
Відповідно до угоди про співробітництво між відділом методології сталого розвитку ІДПЯЖ НАН України та кафедрою індустрії гостинності та сталого розвитку ННІУЕП ТНУ імені В.І. Вернадського, провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку ІДПЯЖ НАН України к.е.н., с.н.с., доцент Д.В. Клиновий взяв учать у навчально-практичному семінарі-екскурсії «Регіональний брендинг», який відбувся 7 листопада 2023 року. Захід було організовано для студентів Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського спеціальностей «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Науки про землю», «Менеджмент» тощо з метою ознайомлення із складовими регіонального бренду міста Києва. У своєму виступі на семінарі Д.В. Клиновий охарактеризував регіональні активи Київщини, пов’язані унікальними з місцевими природними умовами і ресурсами, історичними і культурними об’єктами, відомими особистостями, рецептами страв, товарами місцевого виробництва тощо. Доповідачем було зазначено, що ціннісні аспекти природно-ресурсних активів як складових регіонального бренду повинні відображатися у назвах, логотипах, графічному оформленні бренда, слоганах, рекламних роликах для осмислення, схвалення й прийняття регіонального бренду товару або послуги споживачем, а також для конструювання привабливого іміджу території, що розвиток територіальної економіки та позитивно впливатиме на якість життя населення регіону.
Неймовірний день.
виїзне заняття – ресторан thecarton_cafe
Сьогодні Кафедра Індустрії гостинності та сталого розвитку спільно з одним з представників ресторанного бізнесу – thecarton_cafe-організовали виїзне заняття.
Студенти, які обрали перспективну спеціальність «Готельно-ресторанна справа» отримали унікальну можливість дізнатися історію створення ресторану thecarton_cafe, познайомитись не тільки з інфраструктурою ресторану, а й отримати відповіді на актуальні для них питання: з чого почати кар’єрний шлях у ресторанній сфері які вимоги до персоналу як стати професіоналом
виїзне заняття – Hotel Ukraine
Сьогодні студенти Таврійського національного університету відвідали Hotel Ukraine.
Студенти опрацювали основні кейси по класифікації приміщень, вимог до них та планувальну організацію. Зокрема, візуально визначили різниці між номерами різних типів і категорій.
Активність та зацікавленість студентів 1 курсу вразила навіть працівників готелю) Віримо, що сфера гостинності в надійних руках наших вихованців!
Дякуємо нашим стейкхолдерам за надану можливість.
ТЕМАТИЧНА ЕКСКУРСІЯ «ГЕОЛОГО-МІНЕРАЛОГІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНИ»
Національний науково-природничий музей НАН України (ННПМ) — один із найбільших науково-природничих музеїв Європи і найбільший природничий музей України. У музейному комплексі зібрано понад 30 тис. експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, про природно-ресурсний потенціал регіонів України тощо. ННПМ НАН України відіграє важливу роль у формуванні сучасних уявлень про природу та про проблеми взаємовідносин людини з довкіллям, у пропаганді охорони та раціонального використання природних ресурсів, в екологічному вихованні молоді.
В ННПМ НАНУ постійно проводяться тематичні і комплексні екскурсії та виїзні заняття зі здобувачами середньої і вищої освіти. 1 грудня 2023 року в ННПМ НАН України було організовано виїзне заняття – тематичну екскурсію «Геолого-мінералогічний потенціал України», яку провела старший науковий співробітник ННПМ НАН України, доктор геологічних наук, професор Катерина Ігорівна Деревська для студентів ТНУ Навчально-науковий інститут управління, економіки та природокористув.Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського спеціальностей «Науки про землю», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», “Міжнародні економічні відносини”, “Менеджмент”.
Відповідно до угоди про співробітництво між відділом методології сталого розвитку ІДПЯЖ НАН України та Кафедра Індустрії гостинності та сталого розвитку ТНУ імені В.І. Вернадського, у занятті взяв участь провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку ІДПЯЖ НАН України к.е.н., с.н.с., доцент Dmytro Klinovyj. Протягом заняття здобувачів вищої освіти було ознайомлено з геологічною будовою регіонів нашої держави, корисними копалинами України, способами їх видобування та використання у національному господарстві. Також студенти отримали можливість ознайомитися з колекційними фондами зоологічного та ботанічного музеїв ННПМ НАН України.
Цікаве та пізнавальне навчання в студентів – ГОТЕЛЬ ЗА КИЄВОМ – Olympic Village
Кафедра публічного управління, туризму та готельно ресторанної справи– ГОТЕЛЬ ЗА КИЄВОМ – Olympic Village
36 комфортабельних номерів, Наявність відмінної інфраструктури, в тому числі конференц-зал до 200 осіб дозволяє на найвищому рівні організувати конференції, семінари, корпоративи, спортивні івенти. Комплексне обслуговування: проживання, харчування, критий басейн, конференц-зал Заміський комплекс із басейном Olympic Village– Ідеальний вибір як для проведення корпоративу, так і сімейного відпочинку
Студенти Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського відвідали супермаркет мережі «Сільпо»: нові можливості для професійного зростання!
Студенти кафедри публічного управління, туризму та готельно – ресторанної справи Навчально-наукового інституту управління, економіки та природокористування Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського здійснили ознайомчу екскурсію до одного з найбільших національних продовольчих супермаркетів України — «Сільпо».
Під час екскурсії студенти не лише ознайомилися з виробничими процесами, але й отримали корисну інформацію щодо можливостей працевлаштування та кар’єрного зростання в одній із провідних компаній України.
Зустріч зі співробітниками по роботі з персоналом.
Особливо цікавою стала зустріч з менеджерами з персоналу — Тетяною Чмельовою та Євгенією Маліниною. Вони поділилися досвідом роботи в компанії та розповіли про сучасні підходи до управління персоналом, мотивації співробітників та кар’єрні перспективи в «Сільпо». Студенти дізналися, як ефективно розвивати навички комунікації, лідерства та управління, що є невід’ємними складовими успішної кар’єри в сфері обслуговування.
Ознайомлення з виробничими процесами.
Під час екскурсії студенти відвідали різні виробничі зони, включаючи хлібопекарський цех, де вони побачили процес виготовлення свіжої випічки, а також ознайомилися з роботою торгового залу. Особливий інтерес викликала зона доставки продуктів, де відбувається обробка замовлень через онлайн-супермаркет «Сільпо», що забезпечує швидку доставку до будь-якого куточку міста. Також студенти відвідали цех із виготовлення свіжої домашньої їжі — ще один важливий аспект роботи супермаркету, який підкреслює орієнтацію на якість та задоволення потреб клієнтів.
Профорієнтаційні можливості.
«Сільпо» — це не лише супермаркет, але й платформа для професійного розвитку. Студентам було представлено кілька напрямків для подальшої виробничої практики та можливого працевлаштування. Це чудова можливість для молоді, яка прагне розвиватися в сфері управління, туризму та готельно-ресторанного бізнесу. «Сільпо» надає можливість не тільки набути практичних навичок, але й вчитися у кращих фахівців галузі.
Ресторація “За двома зайцями”
Сьогодні студенти Таврійського національного університету знаходяться в самому серці історичної частини міста. У безпосередній близькості з Андріївською церквою.
Ресторація “За двома зайцями”представляє київську кухню на гастрономічній карті міста, мабуть один з небагатьох тематичних ресторанів, який знайомить киян та гостей міста з дореволюційним Києвом. Купецький і містечковий, і в той же час теплий, душевний, гостинний і щедрий.
Висловлюємо щиру вдячність керівництву та персоналу За двома зайцями за цікаву зустріч, змістовний екскурс у глибини ресторанного сервісу.
Вивчення потенційних/можливих локацій для проведення івентів, а також безцінна комунікація зі студентами !!!
4 листопада 2024 року відбулась тематична навчально-практична екскурсія студентів Кафедра публічного управління, туризму та готельно ресторанної справи до Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України.
Студенти отримали можливість ознайомитися із географічними ділянками унікальних фітоценозів, які відтворюють природну рослинність окремих регіонів Євразії у форматах типових пейзажів і рельєфу, включаючи такі експозиційні ділянки, як “Ліси рівнинної частини України”, “Українські Карпати”, “Крим” і “Далекий Схід” тощо. Особливу увагу відвідувачів привернули індонезійський та корейський парки, традиційний далекосхідний парковий пейзаж із буддійською пагодою, японський будиночок над озером тощо. Дуже символічно, що Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка зустрічає і проводжає відвідувачів написами на пречудовому фонтанно-скульптурному комплексі «Нехай буде мир у всьому світі» багатьма мовами світу
ознайомленя зі структурою магазину ‘’СІЛЬПО’’
Сьогодні студенти Таврійського національного університету були на виїзному занятті в українській торговельній мережі продовольчих супермаркетів Сільпо , яка є частиною торговельної корпорації Fozzy Group.
Студенти мали можливість ознайомитися зі структурою магазину ‘’СІЛЬПО’’(Сільпо), його концепцією, ознайомилися з виробничими процесами та процесами щодо організації вибору постачальників, формування асортименту товарів.
Також секретами та умовами працевлаштування зі студентами поділилася менеджер з роботи з кадрами.
Дякуємо керівництву магазину за змістовну екскурсію та вклад у підготовку висококваліфікованих фахівців.
Цікаве та пізнавальне навчання в студентів Кафедра публічного управління, туризму та готельно ресторанної справи
Сьогодні було відвідано відомий київський готель Radisson Blu Hotel, Kyiv Podil City Centre
Студенти ознайомились із функціонування основних служб готелю. Познайомилися з пропозицією послуг, номерним фондом готелю, конференц-залами, відчули рівень сервісу обслуговування, клопітку роботу департаменту Housekeeping, затвердили теоретичні знання на практиці та проявили інтерес до організації праці персоналу готелю (умови працевлаштування, програми лояльності, тренінги по підвищенню кваліфікації, чек-листи та ще багато іншого).
Екскурсія була захоплюючою і фаховою!
Radisson Blu Hotel, Kyiv Podil City Centre.
Дякуємо нашим партнерам #Radisson_Blu_Hotel_Podil за співпрацю та надані можливості!
Сьогодні відбувся неймовірний майстер-клас, присвячений літній програмі стажування EuroEst!
Сьогодні відбувся неймовірний майстер-клас!
Справжня атмосфера Італії, нові знання та практичний досвід – саме так пройшов майстер-клас Таврійському національному університеті, присвячений літній програмі стажування EuroEst!
Студенти дізналися всі деталі літньої практики в Італії, яка відкриває можливості для студентів у сфері гастрономії та ресторанного бізнесу.
Взяли участь у кулінарному майстер-класі з приготування справжньої італійської пасти .
А ще відвідали тренінг для офіціантів, де навчалися європейським стандартам обслуговування.
Було цікаво, корисно та дуже смачно! Дякуємо всім, хто приєднався, і чекаємо вас у програмі EuroEst цього літа!
Відкрита лекція в університеті: “Організація бізнес-процесів в сучасних умовах”
Сьогодні в нашому університеті відбулась відкрита лекція на тему “Організація бізнес-процесів в сучасних умовах”. Спікером виступила відома бізнес-леді Юлія Бігун, засновниця бренду постільної білизни OHRA HOME, яка поділилась сучасними підходами та методиками, що допомагають компаніям ефективно адаптуватися до змін у ринковому середовищі.
Під час лекції були розглянуті такі ключові питання:
– Важливість оптимізації бізнес-процесів для підвищення ефективності підприємств.
– Використання інноваційних технологій та автоматизації в управлінні процесами.
– Гнучкі методи управління та їх роль у сучасному бізнесі.
– Гранти та їх залучення у відкритті бізнесу.
– Вплив глобальних економічних тенденцій на бізнес-процеси.
Лекція викликала жвавий інтерес серед студентів і викладачів, а також сприяла активній дискусії щодо викликів та можливостей, які постають перед сучасними організаціями.
Дякуємо всім учасникам та пані Юлії за продуктивну зустріч!
екскурсія до ПриватБанку
Нещодавно студенти Навчально-наукового інституту управління, економіки та природокористування мали чудову можливість зануритися у світ банківської справи під час екскурсії до ПриватБанку.
Під час візиту майбутні економісти, фінансисти та менеджери ознайомилися з особливостями роботи банку, сучасними фінансовими технологіями та послугами для бізнесу й населення. Працівники банку поділилися цінним досвідом, розповіли про кар’єрні можливості у фінансовій сфері та відповіли на всі запитання студентів.
Ця екскурсія стала чудовою можливістю побачити теорію в дії та отримати нові знання, які обов’язково знадобляться у майбутній професійній діяльності.