ПОСВЯТА У СТУДЕНТИ ФІЛОЛОГІВ-ПЕРШОКУРСНИКІВ

NOVINI_9_0

Пройшли перші три тижні навчання. Ще нещодавні школярі, а сьогодні – горді першокурсники наполегливо вгризались у граніт науки. Проте лише зараз відбулася подія, яка завершила процес вступу студентів до університету, і вона мала не стільки офіційний, скільки символічний сенс.

18 вересня Студентська рада Інституту філології та журналістики провела Посвяту першокурсників. Свято для першого курсу мало на меті проведення певного “обряду ініціації” – символічного вступу у ряди Інституту. Посвята поділилась на 2 частини: офіційну й розважальну.

У першій частині відбувася концерт, підготований Культурним департаментом Студентської ради. До першокурсників звернувся в.о. ректора ТНУ Володимир Павлович Казарін. Він вкотре нагадав новоприбулим студентам про великі можливості, які надає університет своїм вихованцям і закликав використовувати їх на повну. “Тут для вас відкриті всі двері і є безліч шляхів для розвитку – використовуйте їх!”. Також слово до першокурсників мовила директор Інституту філології та журналістики Кузьміна Світлана Леонідівна. Вона побажала першому курсу наснаги у навчанні і подальшої реалізації своїх професійних навичок у житті.

Неофіційна частина складалась з квесту, розробленого у стилістиці “Бійцівського клубу”. Головне дійство відбувалось на одному з полей Виставкового центру. Навіть холодна погода не могла зіпсувати настрій першокурсників, які грали в “Ніндзю”, “Крокодила”, спілкувались між собою і обговорювали плани на майбутнє.