ФОРУМ УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКОЇ СПІВПРАЦІ У ЦАРИНІ ВИЩОЇ ОСВІТИ

NOVINI_9_0

Українці віддавна славились своєю гостинністю і готовністю до співпраці. Наші громадяни радо зустрічали гостей, які приходили з миром, пригощали їх хлібом-сіллю і запрошували до родинного столу. Час йде, а традиції не змінюються, і сьогодні ми залишаємось дуже відкритою і щирою нацією. Це проявляється на всіх рівнях – від державного заходу до побутової зустрічі.

Нещодавно у стінах Таврійського національного університету відбувся захід, результатами якого гості були дуже задоволені. 11 вересня до України завітала китайська делегація, яка складалася з представників 12 університетів провінції Шеньсі – центру історико-культурного розвитку Китаю. Делегати з Піднебесної презентували грантові програми для українських студентів, за якими вони мають можливість вступити до кращих ВНЗ і здобувати високоякісну освіту.

Об 10 годині у актовій залі Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського відкрилась конференція, на якій, з однієї сторони, були присутні китайські делегати, а з іншої – представники багатьох престижних ЗВО України. Конференцію своїм урочистим словом розпочав в.о. ректора ТНУ Володимир Павлович Казарін. Він подякував китайських колег за їх візит, розповів про перспективи спільної роботи та обміну досвідом між Піднебесною та Україною і наголосив, шо ми дуже зацікавлені у подальшому розвитку партнерських стосунків.

Також на конференції був підписаний офіційний договір між вищими навчальними закладами обох країн про подальшу співпрацю.

Олександр Радковський