ВОРКШОП «УКРАЇНА-НАТО: СПІВПРАЦЯ ЗАРАДИ МИРУ» У ТНУ

NOVINI_9_0

13 лютого 2020 року в Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського був проведений воркшоп «Україна-НАТО: співпраця заради миру». Захід був організований Центром глобалістики «Стратегія ХХІ» за сприяння посольства Великої Британії в Україні.

З промовами перед студентами виступили перший секретар посольства Великої Британії в Україні з політичних питань  Олівер Фейрлем, в.о. ректора Володимир Казарін, доцент кафедри філософії та історії Євгенія Горюнова; президент Центру глобалістики  «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар та виконавчий директор Центру Віталій Мартинюк.

Під час воркшопу учасники прослухали лекцію відомого експерта в галузі безпекової політики професора Григорія Перепелиці «Ключові задачі НАТО, цінності та принципи роботи в Україні. Переваги співпраці Україна-НАТО», а потім взяли участь у симуляційній грі, якою керував виконавчий директор Центру глобалістики «Стратегія ХХІ», експерт-міжнародник Віталій Мартинюк. Розбившись на групи (умовні медійники, представники громадських організацій, спеціалісти аналітичних центрів), студенти вчились визначати, яке із трьох запропонованих варіантів повідомлень у соцмережах та ЗМІ є дезінформацією, закинутою в інформпростір Росією, та підбирали аргументи для відбиття інформаційних атак.

Захід завершився встановленням інформаційного стенду «Співпраця Україна-НАТО» в Таврійському національному університеті.

Воркшоп у Таврійському національному університеті імені Вернадського – один із заходів у рамках проєкту «Підвищення обізнаності про НАТО серед громад на Сході та Півдні України», який Центр глобалістики «Стратегія ХХІ» реалізує за сприяння посольства Великої Британії.