ВІДБУЛОСЬ МУЗИЧНЕ СВЯТО “ЯРМАРОК” З НАЦІОНАЛЬНОЮ ЗАСЛУЖЕНОЮ КАПЕЛОЮ БАНДУРИСТІВ УКРАЇНИ ІМЕНІ ГЕОРГІЯ МАЙБОРОДИ

Сьогодні в актовій залі Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського відбулось неймовірне концертне свято, яке влаштувала Національна заслужена капела бандуристів України імені Георгія Майбороди за підтримки ректора університету – Валерія Бортняка. Концертна програма “Ярмарок” представила жартівливі, козацькі та родинно-побутові пісні, які знайомі змалку кожному з нас.
 
Прозвучали найкращі твори української пісенної спадщини в новому звучанні та аранжуванні чоловічого хору та бандури. Прикрасою концерту став справжній український гумор, який є стилістичним кредо відомого поета-гумориста Павла Глазового, саме його гуморески так влучно вплітаються й доповнюють музичну канву концерту. Читав ці твори легендарний корифей, Герой України, Народний артист України – Анатолій Паламаренко — неперевершений майстер художнього слова та гумору. В. о. директора ННІ «Донецька державна музична академія імені С.С.Прокоф’єва» Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського Нефедоров Сергій Юрійович висловив щирі слова подяки бандуристам та всім артистам сьогоднішнього виступу. «Для нас це не просто колектив, для нас це стейкхолдер, з яким ми співпрацюємо. Наші студенти є членами цього колективу.
 
Артисти капели беруть активну участь у наших заходах. І це, дійсно, та співпраця, якою ми пишаємося. Сьогодні відбулося підтвердження цієї концепції» – зазначив в. о. директора музичної академії. Художній керівник та головний диригент, народний артист України Юрій Бурач подякував всім присутнім за щиру увагу, теплі посмішки і гучні оплески.
 
«Ми в цьому залі вже другий раз виступаємо. І сьогодні ми хвилювались, адже ця програма у нас майже нова.
Хочемо висловити щиру вдячність за співпрацю та організацію концерту ректору Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського Валерію Бортняку, а також виконуючому обовʼязки директора Донецької державної музичної академії імені С.С.Прокоф’єва Сергію Нефедорову. Щиро вдячний за увагу. Будемо ще зустрічатися. Дякуємо всім за оплески.»