КАФЕДРА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ, ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ
Про кафедру
Кафедра публічного управління, туризму та готельно-ресторанної справи утворена у 2024 році шляхом об’єднання кафедри індустрії гостинності та сталого розвитку та кафедри публічного управління та економіки.
Місія кафедри:
передача здобувачам вищої освіти унікальних інноваційних знань, вмінь і навичок з організації ресторанно-готельної справи та туризму в умовах глобалізації шляхом урахування розмаїття культур, екологічних викликів та сучасних трендів сталого розвитку у своїй діяльності; підготовку гнучких, конкурентоспроможних на міжнародному та національному ринку праці патріотично-орієнтованих фахівців шляхом актуалізації кримської та азово-чорноморської тематики в освітній діяльності у галузі рекреації, туризму та готельно-ресторанної справи, посилення української національної компоненти в організації готельно-ресторанної справи та туризму всередині країни та на міжнародній арені;
забезпечення якісної професійної підготовки фахівців, згідно з галузевими стандартами вищої освіти та принципами соціальної відповідальності, максимальне задоволення потреб студентів в отриманні професійних знань, вмінь та навичок з обраного фаху, а роботодавців – висококласними мотивованими до постійного самовдосконалення спеціалістами шляхом застосування інноваційних форматів навчально-педагогічної діяльності, цифровізації навчального процесу, активізації співпраці із стейкхолдерами, науково-практичної діяльності студентів та персоналу, включаючи міжнародне співробітництво з профільними громадськими об’єднаннями та підрозділами провідних європейських закладів вищої освіти.
Кафедра забезпечує підготовку висококваліфікованих фахівців в сфері індустрії гостинності, здатних розв’язувати складні задачі з урахуванням актуальних тенденцій розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства в контексті сталого розвитку, готових до активної і творчої професійної та соціальної діяльності в Україні та за кордоном.
Кафедра активно взаємодіє з фаховими спілками, підприємствами та окремими фахівцями готельно-ресторанного господарства і туристичного бізнесу, організовуючи лекторії, майстер-класи, зустрічі для нетворкінгу і кар’єрного коучінгу від професіоналів-практиків, представників бізнесу, експертів і науковців, лідерів думок і наших успішних випускників.
Результатом навчальної, методичної і наукової діяльності кафедри є підготовка конкурентоздатних фахівців, які в результаті навчання отримують професійні знання про організацію та надання послуг в галузі готельно-ресторанного і туристичного бізнесу; вміння організовувати технологічний процес на виробництві та забезпечувати його ефективність, належний рівень якості продукції та послуг у закладах готельно-ресторанного і туристичного бізнесу; здатність використовувати професійні знання та практичні навички для впровадження інноваційних технологій в галузі для вдосконалення роботи підприємств індустрії гостинності.
МИ ГОТУЄМО:
РЕСТОРАТОРІВ, які чудово розуміють і розбираються в усіх процесах приготування страв і складання калькуляцій для запуску та просування ресторану на ринок.
ГОТЕЛЬЄРІВ, які отримують як комплексні теоретичні знання, так і практичний досвід роботи в навчальних лабораторіях та підприємствах готельного бізнесу.
ЕКСПЕРТІВ для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA.
МЕНЕДЖЕРІВ з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі управління закладами гостинності і туризму.
ФАХІВЦІВ-ЕКСПЕРТІВ, які розуміють основні процеси, що відбуваються в закладах індустрії гостинності і туризму та здатні забезпечити гідний рівень діяльності цих закладів.
Кафедра здійснює підготовку за спеціальностями: 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм і рекреація, 281 Публічне управління та адміністрування
Освітні програми кафедри
ОПП Бакалавр
ОПП Магістр
ОНП Доктор філософії
Співпраця зі стейкхолдерами
У Вас виникли питання?
НОВИНИ КАФЕДРИ
Відповідальний за інформаційне наповнення сторінки: призначена особа від кафедри