14 КВІТНЯ ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЯ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ, ЗАЛУЧЕННЯМ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ І СТУДЕНТІВ «ПРИРОДНІ ФАКТОРИ В ОЗДОРОВЛЕННІ: ЛІКАР ЛІКУЄ, ПРИРОДА ЗЦІЛЮЄ»

Однією з беззаперечних цінностей для кожної людини є її власний досвід та знання, що допомагають будувати міцний фундамент власного життя у всіх його напрямках. Знання та досвід людини як фахівця та професіонала, в свою чергу  – основа нових ідей та інновацій у конкретній галузі. А плеяда таких людей – без перебільшення здатна змінити все суспільство.

14 квітня на базі Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського відбулась онлайн прес-конференція з міжнародною участю, залученням молодих вчених і студентів «Природні фактори в оздоровленні: лікар лікує, природа зцілює», приурочена до 20-річчя фахового видання України (категорії «Б») «ФІТОТЕРАПІЯ. ЧАСОПИС». У заході приймали участь запрошені учасники – фахівці-практики різних напрямів та спеціалізацій з Бельгії, Литви та України. Від Університету у заході приймали участь та виступили з доповідями Гарник Тетяна Петрівна – доктор медичних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, головний редактор журналу «Фітотерапія. Часопис», Добровольська Наталія Анатоліївна, докт. психол. наук, професор, завідувачка загальновузівської кафедри фізичного виховання, спорту, і здоров’я людини, викладачі кафедри – канд. мед. н., доцент Горова Елла Володимирівна та канд. пед. наук, доцент Шусть Василь Володимирович.

Учасники обговорювали сучасний стан та досвід клінічних досліджень з вивчення методів комплементарної/альтернативної медицини  в Україні і світі як єдиного цілісного медичного спрямування, так і окремих методів і практик у контексті здоров’я людства, здорового способу життя загалом та їх впровадження цих методів у превентивні, оздоровчі, терапевтичні і реабілітаційні практики.