155-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ В. І. ВЕРНАДСЬКОГО

NOVINI_9_0

Вітчизняна та світова наукова та прогресивна громадськість 12 березня 2018 р. відзначала 155-річчя з дня народження видатного вченого В.І. Вернадського.

Володимир Іванович Вернадський – організатор науки, самобутній філософ і мислитель, геніальний учений – засновник вітчизняної геохімії ті біогеохімії, перший Президент Української академії наук. Його ім’ям названо наш університет, який у цьому році відзначатиме своє сторіччя з дня заснування.

До Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського 13 березня завітала Тетяна Анатоліївна Бевз – український історик, доктор історичних наук, головний науковий співробітник відділу соціально-політичної історії Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України. Тетяна Анатоліївна  є автором монографії, яка розповідає про життєвий та науковий шлях В.І. Вернадського.

Т.А. Бевз на зустрічі зі студентами та викладачами університету розповіла про життєвий та науковий шлях видатного вченого – Володимира Вернадського. Особливу увагу дослідниця приділила історії родини Володимира Івановича, розповіла про роль його матері та батька у формуванні світогляду майбутнього вченого, наголосила на тому, що В. Вернадський все своє життя вважав себе українцем та прагнув допомогти своїй Батьківщині.

Студенти захоплені розповіддю про Володимира Івановича Вернадського з нетерпінням чекали можливості задати питання Тетяні Анатоліївні, на які вона охоче відповіла. По закінченню лекції Тетяна Анатоліївна подарувала бібліотеці університету наукову літературу присвячену життю Володимира Вернадського.