29 КВІТНЯ 2023 РОКУ ВІДБУЛАСЯ ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ЛІТЕРАТУРНОГО ДУХОВНО-ПАТРІОТИЧНОГО КОНКУРСУ «ВІРЮ В НАШУ СВЯТУ ПЕРЕМОГУ»

 

29 квітня 2023 року в стінах Таврійського національного університету  імені  В.І.Вернадського відбулася церемонія нагородження переможців Літературного духовно-патріотичного конкурсу «Вірю в нашу святу перемогу».

     Цей традиційний конкурс мав на меті виявити та підтримати обдаровану  молодь Київщини, для розвитку творчих здібностей та виховання  в учасників конкурсу  почуття любові до рідної країни, гордості за свою національну приналежність, для підняття морального духу в умовах війни. Конкурс присвячений воїнам-захисникам наших одвічних цінностей:  воля, незалежність, мир, духовність, культура, національні традиції.

 Організаторами конкурсу виступили:

громадська організації «Рух територіальних громад» в особі голови Олександра Тигова, видавництво «Духовна вісь» в особі директора та поетеси Тетяни Домашенко та Громадська рада при Бучанській районній державній (військовій) адміністрації Київської області.

     Серед партнерів заходу – ТНУ імені В.І.Вернадського.

     Головою журі була обрана Олена Коломієць, кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янської філології та журналістики Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського.

     До Університету на церемонію вручення завітали переможці конкурсу – школярі  Києва та Київської області, віком від 10 до 17 років , які відзначалися високою майстерністю та творчим задумом. Учні висловили свої думки про важливість збереження національної історії та культури, про  патріотизм, який  породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ. Переможці були відзначені грамотами та цінними подарунками від спонсорів конкурсу. Організатори події висловили свою вдячність усім учасникам та наголосили на важливості підтримки та розвитку української літератури.

     Попри війну та надскладну ситуацію в нашій країні в залі панував піднесений настрій, зумовлений темою конкурсу. 

Тож сонячний квітневий день наповнився щирістю посмішок, щедрістю емоцій, вірою та надією в нашу святу перемогу!