ДЕНЬ ВИШИВАНКИ – СВЯТО ЄДНАННЯ, ГОРДОСТІ ТА ПОВАГИ ДО УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

Незважаючи на підступні діі російського агресора, ми сьогодні дякуємо Збройним силам Украіни за можливість жити, працювати та обіймати наших дітей! Вітаємо всіх нас з Всесвітнім днем вишиванки – символом української національної культури! Цей день є чудовою нагодою відзначити розмаїття та красу української вишивки, яка є невід’ємною частиною національної спадщини.

 

Вишиванка стала не тільки символом української культури, але й позначенням українського народу в усьому світі. Це стильний одяг, який привертає увагу своєю красою та унікальністю.  Вишиванка втілює багато символів та знаків, які мають історично важливе  значення для українського народу. Своєрідний “код нації”, оскільки відтворює національну ідентичність, традиції, історію та культуру. Кожен орнамент, кольори та схеми вишивки мають своє значення, яке передається з покоління в покоління, кожен візерунок, який ми бачимо на вишиванках, наприклад, “хрестики” символізують здоров’я, “ромби” – щастя та благополуччя, “хрести” – віру і духовність,  кольори вишиванок: червоний – любов та енергія, чорний – сила та мудрість, білий – чистота та невинність.

Вишиванка є важливим символом солідарності та гордості, нескореності, свободи,  для українців як нації,   культура носіння вишиванки викликає почуття єдності  та належності до української спільноти. Через вишиванку ми відтворюємо спадщину наших предків і передаємо її майбутнім поколінням.

День Вишиванки – свято єднання, гордості та поваги до української культури.