ЕКСКУРСІЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБІЛІОТЕКИ ІМЕНІ В. І. ВЕРНАДСЬКОГО

NOVINI_9_0

27 березня студенти кафедри філософії та історії відвідали головний науково-інформаційний центр держави, найбільшу бібліотеку України – Національну бібліотеку імені В. І. Вернадського.

У величезному приміщенні бібліотеки зібрано фонди Австрійської бібліотеки, депозитарії публікацій ООН,  а також фонд Президентів України. У бібліотеці зберігається і використовується вченими та пересічними громадянами  близько 15 мільйонів одиниць зберігань,як їх називають працівники бібліотеки. Відвідувачі бібліотеки можуть скористатися двома читальними залами – залом гуманітарних і природничих наук.

Студенти-історики були в захваті від екскурсії, яку провели співробітники бібліотеки. Це просто скарбниця знань та інформації. Екскурсія була настільки цікавою,що півтори години минули дуже швидко, і працівники пообіцяли провести ще одну ознайомчу екскурсію, але вже в іншому корпусі, де знаходиться основна кількість книг у 13 мільйонів одиниць.

Із шкільних років ми звикли до певного образу бібліотеки: книжні зібрання, формуляри та печатки на книжках. Саме ця бібліотека може називатися найкращою, яку хочеться відвідувати та пізнавати нове. Ми вдячні адміністрації бібліотеки за можливість побувати в головному науково-інформаційному центрі нашої держави та ознайомитися з тими куточками бібліотеки,які бачить не кожен відвідувач.