ЕКСКУРСІЯ У МУЗЕЙ ВОДИ В КИЄВІ

     15 грудня 2023 року  студенти кафедри філософії та історії, завідувачка кафедри – Зореслава Захожай, студенти кафедри загально інженерних дисциплін та теплоенергетики, завідувачка кафедри Наталія Омецинська, старший викладач – Юлія Мінаєва, організатор заходу, завідувачка практики навчального відділу Університету – Олена Панфьорова та завідувачка відділу організаційно – виховної роботи – Вікторія Піць Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського, через час та простір, вирушили у неймовірну подорож доторкаючись до таємниць, які приховує найпопулярніший Музей води в Києві.

     Музей  розташований прямо в самому серці столиці, в відновленій вежі київського водогону та підземному резервуарі, завдяки давнім стінам, яким вже понад 140 років, виникають відчуття  особливого шарму і колориту, які  підсилюють атмосферу старовини та романтики. Здавалося б, звичайні об’єкти водопостачання, а  перетворилися в справжній музейний шедевр, який зберігає та розкриває перед відвідувачами історичні таємниці  водного життя міста.

Відновлена вежа київського водогону, стала не лише архітектурним символом, але й відкриттям для тих, хто цікавиться історією водопостачання. Мандрівка експозицією- справжня знахідка, вона була інтерактивною, цікавою та нетрадиційною.

    Екскурсія почалася з вивчення особливостей системи водопостачання Києва, віддзеркалюючи її еволюцію від давніх часів до сьогодення.

     Гід, Оксана Лук’янова,  провела екскурсію на одному подиху, зуміла зацікавити та захопити аудиторію. Студентам випала унікальна можливість пізнати історію води та уточнити знання про економне використання  водних ресурсів, про  наслідки нерозсудливого використання цього дару природи.

Заступник директора Центру-музею Олександр Береговий у форматі живої взаємодії із студентами підсумував важливість води, як найціннішого ресурсу для людини, надихнув обговорити можливості співпраці у сфері дослідження водних проблем, запропонував можливість взяти участь у практиці та обговорити ідеї для майбутніх дипломних робіт.

     Музей став справжнім каталізатором для творчого мислення. Надзвичайно цікаво було дізнатися, як саме експозиція взаємодіє з історичним оточенням та вражає відвідувачів. Музей води відкриває перед нами зовсім новий погляд на звичайні речі.