ЦЕРЕМОНІЯ ПЕРЕДАЧІ ВИФЛЕЄМСЬКОГО ВОГНЮ МИРУ ВІД СКАУТІВ ПЛАСТУ

    19 грудня 2023 року в Актовій залі Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського відбулася надзвичайно важлива церемонія передачі Вифлеємського вогню миру   від скаутів Пласту.

    Споконвіку наші предки передавали запалений вогник один одному як символ миру, спокою й благополуччя. Ця традиція, яка пройшла через століття, стала не лише символом, а й втіленням наших давніх цінностей та прагнень до гармонії.

    Передача Вифлеємського вогню – передріздвяна традиція, яка знайшла своє місце завдяки скаутам. Початок цієї ініціативі був покладений в Австрії у 1980-х роках, а в Україні вогонь вперше засяяв у 1992 році.  

 Вифлеємський вогонь миру, що горить у храмі Різдва Христового; його забирають австрійські скаути, бо вони розпочали цей рух, а далі – поширюють по всьому світу. Це неперевершений момент, коли скаути, наділені духом пригод та віри, приносять це світле полум’я , щоб поділитися з іншими, надаючи кожному з нас можливість відчути тепло згуртованості та підтримки одне одного.

    Ми також отримали вогонь “Світло миру”: студенти ознайомилися з історією та символікою Вифлеємського вогню, після чого скаути Пласту з благословенням та найкращими побажаннями передали Вифлеємський вогонь представниці від Університету завідувачці кафедри філософії та історії Зореславі Захожай, щоб  кожен бажаючий зміг взяти вогонь собі й передавати його далі.

     Нехай це світло осяє наш шлях і буде символом тепла та доброти в серці кожного з нас, ми – єдині, і продовжуємо робити все, що в наших силах, заради перемоги.

Сьогодні ми разом відзначаємо цей важливий момент, і віримо, що Вифлеємське світло продовжить горіти в наших серцях протягом усього року, надихаючи нас на  досягнення великих вершин та взаємної підтримки, особливо у часи таких важких випробувань, які зазнало наше суспільство.

 Нехай ця традиція принесе нам радість та щастя! Нехай Вифлеємське світло осяє наш шлях до злагоди, розуміння. Миру всім нам і добра!

     Дякуємо нашим захисникам і захисницям за кожну хвилину нашого життя у вільній країні.