ФІНІШУВАВ 31-Й МІЖНАРОДНИЙ ШАХОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ «КИЇВСЬКА ВЕСНА – 2023»

31 березня 2023 року у м. Києві в приміщенні Таврійського Національного Університету ім. Вернадського, вул. Кирилівська 164, фінішував наймасштабніший за останній рік– 31-й Міжнародний шаховий фестиваль «Київська весна – 2023» присвячений 160- річчю В. І. Вернадського. Шаховий турнір “Київська Весна” є одним з найпопулярніших та найпрестижніших турнірів у світі шахів.

 Цей турнір проводиться щороку у Києві, столиці України, і збирає найсильніших шахістів з усього світу. В рамках фестивалю було організовано ОПЕН турнір з класичних шахів та бліцтурнір. Учасники різного віку (від 10 до 70) змагалися за звання переможця та високі призові місця у різних номінаціях, а також мали можливість зустрітися зі своїми колегами та отримати нові знання та досвід. Турнір “Київська Весна” також є важливим культурним заходом, який привертає увагу не тільки шахістів, але й людей, які цікавляться культурою та спортом.

 

Турнір відбувся у прекрасному залі, де шахові фанати мали можливість спостерігати за грою учасників та ознайомилися з різними шаховими книгами, настільними іграми та комп’ютерними програмами. Організатори фестивалю підготували багато цікавих заходів. Під час фестивалю були проведені майстер-класи від відомих шахістів, де учасники мали змогу покращити свої навички та вивчити нові стратегії гри.

 

У головному турнірі «А» брали участь понад 170 шахістів із 5 країн світу, у тому числі 5 гросмейстерів. Майстер ФІДЕ Владислав Сидорик, талановитий український шахіст, який вражає своїм професіоналізмом та високим рівнем гри, з результатом 8 очок із 9 можливих, став переможцем головного турніру. Головний приз фестивалю відправився у героїчний Миколаїв. Ця перемога доводить, що Україна має багато талановитих та висококваліфікованих шахістів, які здатні змагатися на рівні з найкращими світовими гравцями. Друге місце посів видатний міжнародний гросмейстер з Києва, чемпіон світу 2001 р. у командних змаганнях Вадим Малахатько. У бліцтурнірі переміг Андрій Трушко з Києвщини.

 

Шаховий Фестиваль “Київська весна” – це не тільки спортивний захід, але і дійство, яке допомагає популяризувати та розвивати культуру шахів в Україні, дозволяє виявити багато нових талановитих шахістів. Захід пройшов у дружній та затишній атмосфері, а допомогла в цьому професійна організація фестивалю.

Головними організаторами фестивалю були:

  • Оболонська державна районна адміністрація (голова – Кирило Фесик)
  • Таврійськіій Національний Університет імені .В.І. Вернадського (ректор Валерій Бортняк)
  • Федерація шахів Києва (віце-президент Олексій Малий)
  • Федерація шахів АР Крим (віце-президент Анатолій Путінцев, завідуючий кафедри фінансів та обліку ТНУ імені .В.І. Вернадського)

Дякуємо організаторам, спонсорам та партнерам за підтримку та допомогу у проведенні цього заходу в непростій ситуації військового стану.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити та працювати! Слава Україні!