ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ТАВРІЙСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ В. І. ВЕРНАДСЬКОГО ДО 105-Ї РІЧНИЦІ ВІД ЗАСНУВАННЯ УНІВЕРСИТЕТУ

В честь видатної події 105-ї річниці від заснування Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського 17-18 жовтня відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція.

З проголошенням урочистого відкриття Конференції до гостей та учасників звернулася завідувачка відділу інноваційного розвитку, водночас й модераторка конференції – Мадяр Іванна Василівна, яка надала привітальне слово проректору з науково-педагогічної діяльності та інноваційного розвитку  – Бессарабу Олександру Володимировичу . 


Серед партнерів Конференції : 

  • професор, доктор технічних наук, Професійно-технічний університет науки та технологій Гуанджоу Цуй ІНДЕ

  • професор, доктор наук у галузі громадського здоров’я,  Коледж технологій та бізнесу Гуанджоу Ріхуа ВАНГ

  • професор, доктор габілітованих наук, Академія економічної освіти Молдови Грирогій БЕЛОСТЕЧНИК

  • директор київського офісу Інституту Юнуса Емре Іхсан ДЕМІРБАШ


На пленарному засіданні Конференції з цікавою творчою доповіддю виступив доктор філософії, академік Міжнародної академії інформатизації при ООН, академік інженерних наук, дійсний член Асоціації футурологів, член філософського товариства, президент міжнародного благодійного фонду “Єднання” – Олексій Скаленко . 

Було визначено дані вектори роботи Ⅰ дня Конференції :

  • 105 років Таврійському національному університету: досвід та перспективи розвитку ;
  • Сучаний Університет з класичними традиціями: реформи та виклики ;
  • Правовий розвиток ЗВО у воєнний та повоєнний період ;
  • Проблема української національної ідентичності у житті та творчості В. І. Вернадського ;
  • Соціокультурний та політико-історичний розвиток України в умовах російської агресії ;
  • Інформаційна та кібербезпека в у воєнний та повоєнний період .

Дякуємо за змістовно – інформативні доповіді на теми “Зміна політичного ландшафту України у вимірі російської агресії” кандидатці політичних наук, доцентці кафедри філософії та історії Шаповаловій Аллі Миколаївні та “Інформаційний напрям в стратегії деокупації Криму” кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри журналістики Юксель Гаяні Заїрівні.


З пізнавальними доповідями також виступили директорка навчально-наукового центру міжнародної освіти Асоян Людмила Вікторівна “Особливості навчання іноземних студентів в Україні в умовах воєнного стану” (співавторки Тарасенко Ольга Григорівна, Процко Вікторія

Тарасівна) та Мадяр Іванна Василівна “Роль освіти та медіа у

збереженні культурної та мовної спадщини корінних народів у Криму та Чорноморському регіоні” (у співавторстві з Кобиліною Юлією Миколаївною, старшою викладачкою кафедри слов’янської філології та журналістики). Також було розкрито цікаву тему “Політичні та правові аспекти проведення загально національних виборів в умовах воєнного стану”,- виступав студент 3го курсу спеціальності Політологія, науковий керівник – Шаповалова Алла.


Другий день Конференції був направлений на такі основні вектори роботи : 

  • Євроінтеграційні процеси у мовному питанні ;
  • Вплив російської агресії на розвиток мистецтва в Україні ;
  • Особливості психологічного супроводу, реабілітаційні методики для студентів
  • з окупованих територій ;
  • Розвиток туризму та індустрії гостинності у повоєнний період.

Серед інших учасників конференції, що підготували не менш цікаві доповіді: Єгорченкова Софія Валеріївна “Каністерапія як альтернативний метод реабілітації людей з окупованих територій” , Кузьменко Анастасія Олександрівна, Бебешко Катерина Михайлівна, Власова Дар`я Андріївна “Особливості реабілітаційних та інтегративних процесів для осіб з тимчасово окупованих територій”, Дмитришин Володимир Степанович “Суб`єкти правовідносин щодо прав інтелектуальної власності на об`єкти, створені з використанням штучного інтелекту”, Данькевич Юлія Володимирівна  “Особливості документного супровіду учасників міжнародних та Всеукраїнських спортивних змагань в умовах воєнного стану”, Євмєшкін Олександр Іванович “Вплив загроз державній безпеці на процес забезпечення військовою авіаційною технікою системи озброєння України у воєнний період” та ін.


Дякуємо усім хто доєднався до Конференції за виконану об’ємну роботу та  внесок у розвиток української науково-практичної діяльності. 

Слава Україні!