КРИМ: 5 РОКІВ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ

NOVINI_9_0

26 лютого студенти Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського завітали на телеканал «UA: Перший» та взяли участь у зйомках ряду ефірів. Тема телемарафону була приурочена до 5-ої річниці окупації Криму.

 


Для Таврійського національного університету цей день – особлива дата, пов’язана з нелегкою історією нашого навчального закладу, котрий після анексії півострова був змушений переїхати до Києва. Багато наших викладачів  і студентів були свідками героїчних подій кримського протесту, коли народ сказав своє однозначне  слово: «Крим – це Україна!».

 

Історія підготовки окупації Криму, сучасні реалії життя на півострові, неочікувані факти – цього дня на каналі відбувся цілий марафон ефірів, пов’язаних з цією темою.

 

Мета – не забувати і не пробачати ворогові його агресії. Тільки рішучі дії молодого покоління здатні повернути Україні втрачені території.

 

Під час телемарафону у глядачів була можливість почути унікальні спогади та цікаві факти про події 26 лютого 2014 року. Зокрема, гостями студії були: український кримськотатарський політик і громадський діяч Рефат Чубаров, український кримськотатарський політик, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, журналіст Тарас Ібрагімов, виконавчий продюсер Київської регіональної філії суспільного мовлення Максим Кошулєв, член Меджелісу кримськотатарського народу наш викладач Гаяна Юксель, координатор кримського Євромайдану Андрій Щекун та журналіст Лариса Волошина. Протягом дня приходили нові гості, що дало можливість рівною мірою висловитись всім як про сьогодення, так і про перспективи АР Крим.