ПРАКТИКА У НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

NOVINI_9_0

Студенти навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету імені
В.І. Вернадського, які навчаються за спеціальностями «Історія та археологія» та «Середня освіта (історія)» у січні – лютому 2019 року проходили практику у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

 

Розповідає староста групи практикантів Андрій Вакуленко: «Співробітники музею зустріли нас дуже привітно. Завдяки їх прихильному ставленню до нас ми даремно не витратили жодної хвилини, і навіть пожалкували, що практика так швидко завершилася. Ми відвідали практично всі куточки музею, подивилися на головну експозицію, причому професійні екскурсоводи ознайомили нас з найбільш цікавими експонатами, та розповіли про принципи формування експозиції, правила відбору та розміщення історичних пам’яток».

 

Своїми враженнями ділиться студентка Дарина Горожанкіна: «Ми були дуже задоволені, коли потрапили до реставраційної майстерні, де уважно стежили над тим, як відновлюється фактично вже втрачений історичний раритет. Нам навіть дозволили узяти участь у процесі реставрації, і ми власноруч доторкнулися до живої історичної пам’яті. Велику ціну має праця реставраторів, що дозволяє зберегти нашу національну спадщину, матеріальні свідчення минулого. Чудово, що ми відвідали експозицію зразків бойової техніки, та ще й піднялися на оглядовий майданчик музею. Нажаль, нам не пощастило з погодою, і панорама Києва була вкрита туманом».

 

Практиканти щиро запросили всіх громадян України та іноземців обов’язково відвідати музей історії України у Другій світовій війні.