РОБОТА НАД «СТРАТЕГІЄЮ РОЗВИТКУ ТАВРІЙСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ В.І. ВЕРНАДСЬКОГО НА «2024-2034 РР.»

В нещодавно створеному “Центрі реінтеграції та розвитку Криму Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського”, у складі якого представлені керівництво та викладачі ТНУ та представники Експертної мережі “Кримської платформі», розпочата робота над «Стратегією розвитку Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського на «2024-2034 рр.».

 

Стратегія розвитку університету  має стати «дорожньою мапою» в розвитку університету в умовах тимчасової окупації Криму та після деокупації Криму, участі в процесі формування, розробки та підготовки умов, інструментів та кадрів для забезпечення процесу реінтеграції та подальшого розвитку деокупованого Криму. 

 

В основі Стратегії –  краткострові та довгострокові задачі та кроки їхнього виконання в удосконаленні навчального процесу, розвитку університету як інтелектуального центру дослідження Криму,  втілення проєктів та ініціатив, можливий внесок університетської спільноти в справу боротьби за деокупацію та в процес реінтеграції та подальшого розвитку деокупованого Криму.

 

Нагадаємо, що нещодавно в Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського  створений Центр реінтеграції Криму.

Обрання голови, секретаря та членів Центру реінтеграції Криму активувало роботу щодо напрацювання ключових документів, які, опираючись на Конституцію України, Закон України «Про вищу освіту», Закон України «Про державно-приватне партнерство», інші нормативно-правові акти, Статут Університету, координуватимуть діяльність Центру. 

 

Загальні положення, основні принципи, мета, напрями, цілі діяльності, організаційна структура та кадрове забезпечення Центру реінтеграції Криму Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського члени Центру спільно з експертами Експертної мережі “Кримська платформа” напрацювали в “Положенні про Центр реінтеграції та розвитку Криму”.