СПІЧРАЙТИНГ В ПОЛІТИЧНІЙ КОМУНІКАЦІЇ: ПСИХОТЕХНОЛОГІЇ ЕФЕКТИВНОГО ВПЛИВУ

NOVINI_9_0

В Навчально-науковому гуманітарному інституті за ініціативи директора інституту Олександра  Іляшка 15 березня відбулась публічна лекція на тему: «Спічрайтинг в політичній комунікації: психотехнології ефективного впливу».

 

Для студентів й викладачів університету майстер-клас провів член Асоціації політичних психологів України, дійсний член Європейської асоціації психотерапевтів, кандидат психологічних наук, РhD політтехнолог з досвідом роботи у США, Ізраїлі, Канаді, країнах ЄС, автор відомих праць «Основи міфодизайну», «По той бік правди. НЛП – як зброя інформаційно-пропагандистської війни», а також своєї нової книжки «Основи політичного спічрайтингу» – Всеволод Зеленін. Участь в заході також прийняла громадська організація «Школа медіа патріотів» – Євген Бондаренко. Громадське об’єднання, яке очолює Євген, має на меті експертне просування соціальних проектів і громадських ініціатив для розбудови інформаційного простору України.

 

Лекція надала можливість отримати студентам загальні уявлення щодо політичного спічрайтингу, зрозуміти технологію створення ефективних  політичних текстів і публічних промов, а також зрозуміти, як необхідно виступати перед слухачами своїх політичних конкурентів. Важливим елементом майстер-класу було використання зв’язку лектора з аудиторією. Дискурсивний характер надав можливості задати питання й отримати відповіді на них часом неочікувані й нестандартні для аудиторії.

к.філос.н., доц. Тимошенко Т.С.